Datum plaatsing: 04-09-2018 18:11:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag (2) wint oefenduel van SC Telstar

Dinsdagmiddag speelde ADO Den Haag in Velsen een oefenwedstrijd tegen SC Telstar.

Het had er schijn van dat deze wedstrijd zou zijn ingepland vanwege het competitieloze weekend, maar vanmiddag bleek het, ondanks wat het opstellingsformulier aangaf, een oefenduel van voornamelijk spelers van het tweede elftal te zijn.

Voor de wedstrijd werkte het eerste elftal een training af op het veld, maar er kwam geen een van deze spelers tijdens de wedstrijd in actie. Aan de spelers van het tweede elftal dus extra kans om zich te bewijzen!

Rond 14.00 uur floot scheidsrechter Luuk Timmer voor het begin van de wedstrijd die door zo'n 300 toeschouwers in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen Zuid werd bijgewoond.
Na een aftastend begin in de wedstrijd was de eerste kans was voor ADO Den Haag, in de 9e minuut kopte Nick Kuipers de bal net naast het doel van keeper Wesley Zonneveld. Tien minuten later wist Goppel de bal met een lob over de keeper wel in het doel te werken: 1-0. Telstar deed voor ADO Den Haag niet onder, El Idrissi schoot de bal van ruim 20 meter afstand achter Robert Zwinkels.
Vlak voor rust wist Melvyn Lorenzen ADO Den Haag op 1-2 voorsprong te zetten.

Er werd door assistent-trainer Dirk Heesen, Fons Groenendijk volgde de wedstrijd vanaf de tribune, deze wedstrijd niet gewisseld.
Kansen waren er in de tweede helft genoeg voor ADO Den Haag, met name voor Yahya Boussakou en Lorenzen, maar er werd niet meer gescoord, zodat de eindstand na 90 minuten spelen 1-2 was.

Opstelling ADO Den Haag: Robert Zwinkels, Robin Polley, Nick Kuipers, Shaquille Pinas, Bas Kuipers, Donny Gorter, Maarten Rieder, John Goossens, Thijmen Goppel, Melvyn Lorenzen, Yahya Boussakou

Niet gebruikt: Mike Havekotte, Dione Malone, Giovanni Troupée, Tom Beugelsdijk, Sheraldo Becker, Aaron Meijers, Tomas Necid, Lex Immers,  Nasser El Khayati

Opstelling SC Telstar: Zonneveld, Mertens (74. Springer), Lynen (46. Tyrone Nimmermeer*), Bronkhorst, Van Haaren, Shaquill Imanuel*, Rosheuvel, Van der Laan, Groot, Lemonis, El Idrissi (74. Balmy)

Bank: Van der Maaten
ADO Den Haag Telstar Opstellings formulier
ADO Den Haag, SC Telstar, oefenwedstrijd, Velsen, El Khayati, Becker, Troupee

ADO Den Haag, SC Telstar, oefenwedstrijd, Velsen, Melvin Lorenzen, Tyrone Nimmermeer

ADO Den Haag, SC Telstar, oefenwedstrijd, Velsen, Adham El Ydrissi, Melvin Lorenzen

ADO Den Haag, SC Telstar, oefenwedstrijd, Velsen, Danny Gorter, Scheidsrechter Luuk Timmer