Datum plaatsing: 27-08-2018 17:07:00

ADOfans visit: FC Koln - Union Berlin

In het kader van onze rubriek ADOfans visit, ontvingen we van Rino de volgende bijdrage over zijn bezoek aan de wedstrijd FC Koln - Union Berlin.

Net als afgelopen 2 jaar wilde ik mijn met zoon Stef in de zomervakantie weer een voetbalwedstrijd in het buitenland bezoeken. 2 jaar geleden gingen we naar Engeland, vorig jaar naar Noorwegen, en deze keer wilden we graag naar Duitsland.

Omdat we zelf toch al in Zuid-Limburg waren, bedachten we een wedstrijd van de net gedegradeerde en voormalig topclub FC Köln tegen Union Berlin te bezoeken.

Het was redelijk makkelijk om via de site een ticket te bestellen en ook goed betaalbaar. Kaarten voor een goede plek op de lange zijde waren slechts 27,- p.p.

Omdat we wat eerder waren gaan rijden, bedachten we eerst de Dom in het centrum te gaan bezoeken. Als je daar wel eens geweest bent, weet je dat dit een druk bezochte kathedraal is, waar meestal wel een rijtje staat om binnen te komen. Maar dit keer was het anders. Lange vierdubbeldikke rijen met allemaal mensen in FC Köln shirts stonden te wachten om naar binnen te gaan. Eenmaal binnengekomen bleek er voor aanvang van de eerste thuiswedstrijd een mis te zijn georganiseerd, een traditie die al jarenlang in stand wordt gehouden. Het was bijzonder en ook heel indrukwekkend om dit een keer mee te maken.

Na de mis zijn we naar ons hotel gereden en konden we vanaf daar met de stroom mee wandelen richting het stadion. Na een half uurtje kwamen we aan. Ik wist niet zo goed wat we qua bezoekersaantal konden verwachten omdat ze net gedegradeerd waren, maar het was dus gewoon helemaal uitverkocht. Er kunnen ruim 50.000 bezoekers in het stadion, en ook het hele uitvak zat helemaal vol. Het was een leuke spannende wedstrijd waarin de “Geitenbokken” de eerste helft sterker waren en net voor rust de 1-0 scoorden. De 2e helft bleef Union Berlin er volledig in geloven en maakte uiteindelijk terecht de gelijkmaker.

Als je een keer FC Köln wilt bezoeken kan je je gratis en eenvoudig registreren op hun site. Het is echt heel erg de moeite waard.  https://fc.de/en/fc-info/home/

Inmiddels staan FC Köln en Union Berlin na 3 wedstrijden op een gedeelde eerste plek met 7 punten.