Datum plaatsing: 20-08-2018 17:08:00

Reservecompetitie: Foto's: ADO Den Haag wint van Feyenoord met 2-1

De tweede elftallen van ADO Den Haag en Feyenoord speelden maandagmiddag tegen elkaar in het Cars Jeans Stadion.

Voor ADO Den Haag was het de eerste wedstrijd in het seizoen van de reservecompetitie.

Ondanks het rare tijdstip (14:00 uur) waren er toch ruim 200 toeschouwers bij de wedstrijd aanwezig.

ADO Den Haag kon in de eerste helft niet veel kansen creëren, maar wist het de tegenstander dusdanig lastig te maken dat Feyenoord in de het eerste half uur niet tot scoren kwam. In de 33e minuut wist Orkun Kökcü Feyenoord dan toch nog op voorsprong te brengen: 0-1, wat ook de ruststand werd.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker om naar te kijken. Er waren in het begin wat kansjes voor Mats Van Kins en Yahya Boussakou, maar het afmaken was een probleem.
ADO Den Haag wist echter meer en meer overwicht te creëren en in de 77e minuut kwam dan ook zeer verdiend de gelijkstand op het scorebord. Boussakou kopte op een voorzet van Owusu de 1-1 achter doelman Ten Hove. Een minuut voor tijd bracht Rieder, op aangeven van Van Huffel ADO op voorsprong: 2-1.
Daarna werd het nog even heel spannend. Feyenoord speler Joël Zwarts had de gelijkmaker op zijn schoen, maar de bal ging via binnenkant paal uit het doel. Daarna floot scheidsrechter Alex Bos de wedstrijd af.

Drie verdiende punten in de knip!

Opstelling ADO Den Haag 2: Mike Havekotte, Robin Polley (84. Killian Van Mil), Dehninio Muringen, Shaquille Pinas, Bas Kuipers, John Aidean Reynolds (46. Tyrone Owusu), Maarten Rieder, Niels van Wetten, Yahya Boussakou, Sam van Huffel (78. Maarten Reijneveld), Mats van Kins