Datum plaatsing: 07-07-1967 13:14:00

Einde ADO's USA trip in zicht

Het Haagse ADO, dat in de competitie van de Amerikaanse United Sotcer Assoeiation onder de naam "San Francisco Gales" speelt, heeft in Dallas met 2-1 verloren van Dundee United. Het beslisende doelpunt werd vier minuten voor het einde gescoord door Jackie Graham.

ADO startte veelbelovend, want al na twee minuten had Henk Houwaart de Hagenaars een 1-0 voorsprong gegeven. In de 20ste minuut echter scoorde Finn Dossing de gelijkmaker. 4.617 toeschouwers moesten daarna tot even voor het einde wachten eer de beslissing viel. Door de nederlaag van ADO werd Wolverhampton Wanderers kampioen in de westelijke groep. De Engelsen, die Los Angeles vertegenwoordigen, speelden met 2-2 gelijk tegen het Italiaanse Cagliari en hebben nu een voorsprong van drie punten op ADO. De Hagenaars voetballen zondag hun laatste wedstrijd; zij ontmoeten dan in San Francisco het Italiaanse Cagliari.

Overigens behaalde Wolverhampton Wanderers het 2-2 gelijke spel in een verre van vriendschappelijke ontmoeting, waarin de Italiaan Mario Teddia van het veld werd gestuurd. Onrustig was het ook in de wedstrijd tussen Stoke City en Glentoran, die in een doelpuntloos gelijk spel eindigde. Zes minuten voor het einde van deze in Detroit gespeelde ontmoeting werden Bill Bentley en Darm.v Trainor van het veld gestuurd.