het vaderland

Datum plaatsing: 12-10-1925 19:25:00

ADO weet overwicht niet in doelpunten om te zetten CVV- ADO 3-0

Een wedstrijd waarin A.D.O. zich meestentijds in het veld de meerdere toonde doch dien zij nochtans met sprekende cijfers verloor.

Na de rust vooral was aanhoudend het initiatief aan de Hagenaars, doch tot doelpunten konden zij het geen enkelemaal brengen. Wel hadden de rood-groenen dezen middag met zeer veel pech te kampen, doch de voornaamste oorzaak dezer nederlaag moet ons inziens gezocht worden in hun speelwijze. evenals de vorige week in den wedstrijd tegen R.F.C. hielden de Hagenaars ook thans, in verband met den nieuwen buitenspelregel, het spel te weinig open.
De meeste hunner aanvallen werden voornamelijk door het binnentrio geleid. Mede door het smalle terrein werd dienvolgens het spel te peuterig en kreeg de Rotterdamsche verdediging derhalve steeds gelegenheid soliede in te grijpen.

C. V. V. daarentegen paste zich uitstekend aan den nieuwen regel aan. Keurig werd het spel door do Rotterdammers met lange centers open gehouden en bij elken aanval de nieuwe vleugels in actie gebracht. Voor rust lever die hun dit dan ook binnen enkele minuten twee fraaie, door keeper Valk onhoudbare, doelpunten op, waaraan zij na rust een derde dtaelpunt wisten toe te voegen.

Over het verloop van den strijd kunnen we verder kort zijn. Ongeveer na 20 minuten van gelijk opgaand spel jaagt de midvoor van C.V.V. een voorzet van den linksbuiten ineens in de touwen en enkele minuten daarna herhaalt zich ongeveer ditzelfde spelletje. De Hagenaars zitten dan herhaaldelijk voor het Rotterdamsche doel, dat benauwde oogenblikken doormaakt, doch C.V.V. daarbij- dapper geassisteerd door lat en palen, weet, doelpunten te voorkomen.

Wim Tap wordt streng bewaakt en kan weinig uitrichten. Na rust een bijna onafgebroken overwicht, der gasten, die dit echter, mede door stug verdedigen der gastheeren, niet in doelpunten kunnen uitdrukken. Een minuut voor tijd een snelle doorbraak van C.V.V. en de midvoor maakt er 3-0 van, waarmede het einde komt.