Datum plaatsing: 07-09-1925 19:25:00

Om Den Zilverenbal ADO verliest eerste duel met 1-2 van QUICK

Op het fraai versierde terrein van Sparta in Rotterdam speelde A.D.O. zonder Wim Tap en Cees Quacks welken met het Nederlandse elftal in Antwerpen de vriendschappelijke wedstrijd tegen Belgie speelden, bij stadsgenoot Quick zien wij enkele nieuwe gezichten.

Als er minder dan vijf minuten gespeeld zijn hebben belde partijen kans gezien ieder éénmaal te doelpunten 1-1. Gerard Tap weet snel na den aftrap het Quick doel te vinden en schiet den bal in het net achter doelman Smit 1-0. Direct na dat er opnieuw is afgetrapt haalt Quick hetzelfde kunstje uit en scoort de gelijkmaker 1-1.

De partijen wegen goed tegen elkaar op, met Quick iets gevaarlijker voor doel. Na een kwartier brengt de rechtervleugel van Quick fraai op en haar centerhalf Niessink doelpunt met een harden verren schuiver 2-1. Dan breekt een periode aan waarin A.D.O. heftig het Quick-doel bestookt en waarin de Quick-doelman Smit veel te verwerken krijgt. De roodgroene Hagenaars geven uitstekend partij en de voorhoede laat goed samenspel zien, waarvan het slot meestal een mooi schot is, dat doelman Smit dan echter steeds klemvast houdt. Rust gaat in met 1-2 voor Quick.

Na de hervatting zien wij hetzelfde spel, thans met A.D.O. iets meer aanvallend. Er wordt echter door haar voorhoede te veel van verren afstand geschoten, waardoor succes uitblijft. De Quick-menschen bepalen zich tot eenige gevaarlijke uitvallen.meestal door Vermeer geleid. De druk op de veste van de blauwwitten wordt nog grooter als Bontje wegens een knieongeval uitvalt en de gedegradeerde eerste klassers derhalve geruimen tijd met 10 man verder moet spelen. Smit verwerkt de talrijke schoten evenwel goed en weet stand te houden totdat een reservespeler het elftal komt complementeren en komt er voor Quick weer opluchting

Gedoelpunt wordt er niet meer en als scheidsrechter J. Vuijlsteke voor den laatste maal fluit heeft Quick dezen kamp met 1-2 gewonnen.