Datum plaatsing: 25-07-2018 21:12:00

ADO Den Haag in oefenwedstrijd langs Athletic Bilbao

In de wedstrijd die achter gesloten deuren op Sportpark De Lutte werd gespeeld heeft ADO Den Haag met 3-2 van de Spaanse club Bilbao gewonnen.

ADO Den Haag speelde zonder Bjorn Johnsen, die waarschijnlijk dan toch naar Alkmaar zal verkassen. Ook Aaron Meijers was niet van de partij, hij had zich tijdens de oefenwedstrijd tegen Top Oss afgelopen zaterdag geblesseerd, op diens positie speelde Bas Kuipers.

Vanwege de blessure van Trevor David zetten Fons Groenendijk Robin Polley op de rechtsachterpositie.

Fons Groenendijk had een beperkt aantal wisselspelers tot zijn beschikking aangezien het tweede elftal vanavond in Oosterbeek een oefenwedstrijd speelde tegen het Turkse Antalyaspor

In de 13 minuut kreeg Erik Falkenburg een grote kans om de score te openen, maar de bal miste net het doel. In de 17e minuut wist Aduriz het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren. In de 24e minuut kon Yuri Berchicha met een kopbal bijna de 1-1 te scoren, maar Indy Groothuizen wist deze inzet te pareren. Daarna laste de scheidsrechter een korte drinkpauze in.
Na de hervatting wist ADO op het middenveld de bal te veroveren en Becker kon daarop de gelijkmaker scoren. Met die stand werd ook rust ingegaan, een rust die alleen door het noodweer dat losbrak werd verstoord.

In de tweede helft begon ADO Den Haag met exact dezelfde spelers waarmee de wedstrijd werd geopend. Vier minuten na de rust wist Erik Falkenburg de 1-2 te maken, waar misschien wel een heel klein luchtje van buitenspel aan hing. Dat was waarschijnlijk de reden dat de Basken niet goed opletten, want twee minuten lag de 1-3 in het net door El Khayati.
Dat er redelijk mannelijk gespeeld werd resulteerde in het feit dat Bas Kuipers in de 66e zijn tweede gele kaart te zien kreeg en voortijdig het veld moest verlaten. Daardoor kregen de Basken iets meer grip op het spel en kon Sabin Merino in de 73 minuut de aansluitingstreffer maken: 2-3. Wat ook de eindstand werd.

Na twee verliezen op rij in oefenwedstrijden FC Dordrecht en Top Oss geeft deze winst tegen een sterke tegenstander weer wat moed.

Zaterdag speelt ADO Den Haag het volgende oefenduel. Dan wordt er in het eigen Cars Jeans Stadion om 19:30 uur afgetrapt tegen het Griekse Panatinaikos.

Opstelling ADO Den Haag: Indy Groothuizen, Robin Polley, Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon, Bas Kuipers, Danny Bakker, Lex Immers, Nasser El Khayati (62. John Goossens), Sheraldo Becker (54. Elson Hooi), Erik Falkenburg (54.Yuning Zhang), Melvyn Lorenzen (62. Donny Gorter)