Datum plaatsing: 18-11-1923 23:35:00

ADO wint in hoofdstad verdiend met 2-3 van AFC

Maar weinig publiek is van deze fraaie en spannende partij getuigen geweest.
AFC heeft Versluis op de spilplaats A.D.O. mist Winterkamp.

A.D.O. begint wanhopig slecht en de eerste vijf minuten wordt er, vooral in de achterhoede, braaf geknoeid. Geen wonder dat A.F.C. na een algeheel missen der verdediging plotseling met 3 voerhoede spelers tegelijk alleen voor Valk verschijnen de deze géén kans tot reden heeft 1-0.

Thans komt A.D.O. beter opzetten en heeft ook dadelijk succes, als Beukering via de handen van de Amsterdamse gelijk maakt 1-1.  Van welken gelijken stand A.D.O. echtermaar kort plezier heeft, want geen twee minuten later krijgt A.F.C. een hoekschop te nemen, Valk onderschept het leder en zendt deze het veld in, Alwaar Versluys het ding precies op de neus van zijn schoen krijgt en, voordat Valk nog terug in zijn doel terug is, heeft de A.F.C. spil met een vèr doch geweldig hard schot gescoord, 2-1.
Het spel blijft op en neer gaan en op beide doelen worden eenige hoekschoppen genomen wlke over het algemeen slecht voor het doel geplaats werden. Na ongeveer 20 minuten weet G. Tap na een korte worsteling gelijk te maken. 2-2.

Nauwelijks heeft A.F.C. afgetrapt of zij krijgt gelegenheid  dit nog eens te doen daar Wim Tap na een goede solo den bal keihard inschiet en A.D.O. naar de leiding schiet en zooals zou blijken de zegen brengt. De nog te spelen minuten voor rust worden veronaangenaamd door regen.

Had A.D.O. voor rust de wind mee in de tweede helft is de wind gaan liggen. zoodat de Haagenaars hiermede niet onfortuinlijk waren. Gedurende de geheele tweede helft werd er van beide zijden fanatiek doch fair gespeeld. A.F.C. komt meermalen gevaarlijk op zetten doch de A.D.O. verdediging speelt een zeer goeden wedstrijd. Nu en dan gata ook de rood-groene voorhoede er van door. Maar hier wordt nogal eens buitenspel gestaan. Een door de Jong ingeschoten vrije schop voor 'hands' wordt door de A.F.C. keeper goed gestopt. Aan de overkant heeft Valk nu en dan de handen vol aan de goed schietende en vinnig doorloopende voorhoede der Rooden.

Tegen het einde raakt A.F.C. eengizins op. A.D.O.krijgt nog eenige kansen tot doelpunten, maar het komt er toch niet van. En met de rood groenen in de meerderheid komt het einde. En heeft A.D.O. een gevaarlijk klip omzeild en verdiend gewonnen.

De gehele A.D.O. ploeg doch vooral de verdediging kan op een goeden wedstrijd terug zien.