Datum plaatsing: 21-07-2018 18:35:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag ook onderuit tegen Top Oss

ADO Den Haag speelde zaterdagmiddag de achtste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen en verloor net als tegen FC Dordrecht opnieuw redelijk kansloos van een eerste divisionist.

Bjorn Johnsen mocht deze wedstrijd zijn eerste speelminuten maken in de voorbereiding. Omdat de spits nog niet helemaal wedstrijdfit is vanwege eerdere problemen aan zijn enkel, zoals we gisteren al via social media meldden, vooraf bepaald dat hij een half uur zou meespelen.

Bij Top Oss, de club waarvan oud ADO Den Haag speler en huidig assistenttrainer Dirk Heesen eerder trainer was, speelden twee ADO Den Haag spelers mee die op huurbasis bij de Brabantse club spelen om daar te rijpen. Hennos Asmelash stond in de basis en Delano Ladan speelde de tweede helft van de wedstrijd mee.

De toeschouwers op het terrein van HVV Laakkwartier hadden nog maar net hun plaats ingenomen, toen het scorebord al 0-1 aangaf in het voordeel van de Brabantse ploeg. Huseyin Dogan schoot na 1 minuut en 22 seconden na een fout van de Haagse verdediging de bal achter Zwinkels in het doel. ADO Den Haag liet het gelaten over zich heen gaan en blonk in het eerste kwartier uit in balverlies. Pas in de 17e minuut viel de eerste kans voor ADO te noteren. Donny Gorter schoot hard op het doel van Top Oss keeper Nick Olij, maar niet hard genoeg om de doelman te verschalken. Daarna volgden er nog wat kansjes voor Immers, Becker en Falkenburg, maar het afmaken op de goal lukt nog steeds niet al te best.
De bijna onzichtbare Bjorn Johnsen werd in de 32e minuut gewisseld, voor hem kwam Yuning Zhang in het veld. Een en ander geheel volgens plan. Top Oss kreeg meer en meer overwicht en het middenveld van ADO werd met vlagen weggespeeld. In de laatste minuut van de eerste helft had Becker een grote kans om de gelijkmaker te maken, maar de keeper van Top Oss bracht redding, ook toen Zhang in de rebound het de keeper lastig maakte.

Na de rust kwam er zoals gebruikelijk een aantal wisselspelers het veld in. Zwinkels, Pinas en Bas Kuipers werden gewisseld voor Havekotte, Kanon en Meijers.
In de tweede helft was het spel van de Haagse formatie nog slechter dan in het eerste. Al snel, in de 52e minuut, schoot uitgerekend Ladan zijn ploeg naar een 0-2 voorsprong. Daarna was het Top Oss dat de dienst uitmaakte en ondanks dat trainer Fons Groenendijk druk bleef wisselen, ook de in  de 46e minuut ingevallen Aaron Meijers moest wegens een blessure weer van het veld, bleven de Brabanders kansen creeren en volgden er drukke tijden voor keeper Mike Havekotte. In de 78e minuut werd het nog 0-3 ook voor Top Oss en omdat ADO Den Haag machteloos en inspiratieloos de wedstrijd uitspeelde werd dat ook de eindstand.

Het zijn 'maar' oefenwedstrijden waarvan de stand niet veelzeggend is. Maar het spelniveau en de weinige doelpunten, met nog drie weken te gaan voor de competitie begint,  zijn zo langzamerhand toch wel zorgwekkend te noemen.

Woensdag speelt een combinatie-elftal tegen het Turkse Antalyaspor dat in Arnhem haar trainingskamp heeft opgeslagen en zaterdag speelt ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion tegen Panatinaikos.

Opstelling ADO Den Haag: Robert Zwinkels (46. Mike Havekotte), Thijmen Goppel (58. Sam van Huffel), Tom Beugelsdijk, Shaquille Pinas (46. Wilfried Kanon), Bas Kuipers (46. Meijers, 65. Nick Kuipers), Donny Gorter (58. Bakker), Lex Immers (70. Mats van Kins), Erik Falkenburg (58. Nasser El Khayati), Sheraldo Becker (58. John Goossens), Bjorn Johnsen (32. Yuning Zhang), Elson Hooi (70. Melvyn Lorenzen).