Datum plaatsing: 17-07-2018 22:57:00

Verslag en foto's: ADO lijdt nederlaag in oefenduel tegen FC Dordrecht

ADO Den Haag speelde dinsdagavond op het terrein van HVV Laakkwartier de 7e oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen FC Dordrecht. Het duel werd met 0-2 gwonnen door de eerste divisionist.

Na de drie oefenwedstrijden vorige week tijdens het trainingskamp in Zeeland speelde ADO Den Haag weer op Haagse bodem en op kunstgras.

ADO Den Haag trainer Fons Groenendijk gaf afgelopen week aan dat Bjorn Johnsen waarschijnlijk in deze wedstrijd zijn eerste speelminuten tijdens de voorbereiding zou gaan maken, maar de spits die met enkelproblemen kampte bleef ook deze wedstrijd aan de kant.

De trainer van FC Dordrecht, de 49-jarige Zeeuw Gerard de Nooijer, bezocht vorige week de wedstrijd van VV Goes tegen ADO Den Haag. Wat hem de kans bood om ADO Den Haag te analyseren, hetgeen hij blijkbaar niet onverdienstellijk heeft gedaan.

Scheidsrechter Erwin Blank droeg deze wedstrijd een eyetracker, een bril met camera's. Dit in verband met een onderzoek naar kijkgedrag van scheidsrechters.

Dan de wedstrijd zelf: ADO Den Haag startte met de sterkste opstelling, maar het spel van ADO Den Haag was in de eerste helft zeer matig. Er waren behoorlijk wat kansen, onder andere een schot op doel van John Goossens, maar het afwerken op de goal blijft voor de Haagse formatie een groot probleem. Lex Immers en Yuning Zhang hadden de grootse kansen op een doelpunt, maar de Dordtse keeper Stoskovic wist zijn doel schoon te houden.

Na de rust en tijdens de tweede helft werd er door Groenendijk flink gewisseld. Elson Hooi die voor Becker het veld in kwam wist wat kansen te creeren, maar ook die werden niet benut.
En als je zelf de kansen niet weet te benutten, dan treedt de oude voetbalwet in werking, dan doet de tegenstander het wel. In de 58e minuut schoot Jeremy Cijntje de bal achter doelman Robert Zwinkels, die na een lange blessure weer de eerste minuten maakte. En Zwinkels mocht zelfs nog een keer vissen toen Abdullah Achahbar in de 85e minuut de 0-2 voor Dordrecht op het scorebord zette, wat ook de eindstand werd. Veel supporters maakten dat al niet meer mee, zij konden het spel niet meer aanzien.

Kortom er blijft nog steeds een hoop werk voor de technische staf. Zaterdag staat de achtste oefenwedstrijd op het programma. Dan speelt ADO Den Haag, wederom op het terrein van HVV Laakkwartier, tegen FC Oss.

Opstelling ADO Den Haag: Indy Groothuizen (46. Robert Zwinkels), Thijmen Goppel (60. Trevor David), Tom Beugelsdijk (70. Nick Kuipers), Wilfried Kanon (60. Donny Gorter), Aaron Meijers (46. Bas Kuipers), Danny Bakker, Lex Immers (70. Sam van Huffel), Nasser El Khayati (60. Erik Falkenburg); Sheraldo Becker (46. Elson Hooi), John Goossens (70. Chovanie Amatkarijo), Yuning Zhang (70. Maarten Reijneveld)