Datum plaatsing: 09-07-2018 23:50:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag onderuit tegen VV Goes

ADO Den Haag speelde maandagavond op de eerste dag van het trainingskamp in Zeeland meteen al een oefenwedstrijd tegen VV Goes.

VV Goes, dat deze zomer gepromoveerd is naar de derde divisie, won na een 1-0 ruststand de wedstrijd op Sportpark Het Schenge met 2-1.

ADO Den Haag moest weer een aantal spelers missen. Robert Zwinkels, Sheraldo Becker en Danny Bakker herstellen van blessures. Verder keken Bjorn Johnsen en Trevor David vanaf de zijlijn toe.

ADO Den Haag begon deze wedstrijd, in tegenstelling tot de eerste drie oefenwedstrijden afgelopen week met overwegend spelers van het tweede elftal aangevuld met Zhang en  Nasser El Khayati, die voor het eerst in een oefenduel voor volgend seizoen minuten maakte.
ADO had een aantal kansen, waaruit onder meer een buitenspeldoelpunt van Shaquille Pinas voortkwam. Het doelpunt werd uiteraard afgekeurd, maar het was wel het beste moment van de eerste helft voor ADO Den Haag.
VV Goes groeide langzaam maar zeker in het spel en scoorde wel raak. Sherief Fawfik tikte in de 29e minuut de 1-0 voor de Zeeuwse ploeg in het net.
Daarna kregen Zhang en Yahya Boussakou nog dotten van kansen om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar zij wisten de kansen niet af te maken. De ruststand werd derhalve met de 1-0 voorsprong voor Goes ingegaan.

Na de rust bleven doelman Havekotte en Nasser El Khayati in de kleedkamer achter. In hun plaats kwamen Indy Groothuizen en Erik Falkenburg in het veld.ADO Den Haag speelde bijna inspiratieloos verder zoals het in de eerste helft was geëindigd.Ook de bijna complete elftalwissel in de 61e minuut, mocht niet baten. Op een kopkans van Lex Immers na viel er niet veel te beleven voor het kleine groepje ADO supporters dat naar Zeeland was afgereisd.

Voor de supporters van VV Goes des te meer, want in de 67e minuut werd een penalty die toegekend aan VV Goes, die  feilloos door Tawfik ingeschoten: 2-0. Elson Hooi redde nog een beetje de eer van de Hagenezen door de stand op slag van het Haags kwartiertje op 2-1 te brengen. Daar bleef het bij en ADO Den Haag moest daardoor de meerdere erkennen in de Zeeuwse ploeg.

Voor trainer Fons Groenendijk valt er nog wel het een en ander bij te spijkeren tijdens het trainingskamp. De volgende oefenwedstrijd staat morgenavond alweer op het programma tegen VV WHS op Sportpark de Waaje te Sint-Annaland.

Opstelling ADO Den Haag: Mike Havekotte (46. IndyGroothuizen), Thijmen Goppel (61. Robin Polley), Nick Kuipers (61. Beugelsdijk), Shaquille Pinas (61. Wilfried Kanon), Bas Kuipers (61. Aaron Meijers), Maarten Rieder (61. Mats van Kins), Nasser El Khayati (46. Erik Falkenburg), Donny Gorter (61. Lex Immers), Chovanie Amatkarijo (61. Elson Hooi), Zhang (61. Melvyn Lorenzen), Yahyah Boussakou (61. John Goossens)