Datum plaatsing: 30-06-2018 17:28:00

Foto's en verslag: ADO Den Haag wint oefenduel van Lugdunum (0-7)

Net als vorig jaar speelde ADO Den Haag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen het eerste oefenduel uit tegen het Leidse Lugdunum.

Lugdunum speelde vorig seizoen na promotie in de tweede klasse, maar degradeerde afgelopen seizoen weer naar de derde klasse.

In de wedstrijd op Sportpark de Kikkerpolder in Leiden ontbraken bij ADO Den Haag vijf spelers die vorig jaar een groot deel van de competitie in de basis stonden. Bjorn Johnsen en Nasser El Khayatti hebben beiden van de technische staf een week langer vrij gekregen, keeper Robert Zwinkels is nog herstellende van een blessure die hij aan het eind vorig seizoen opliep, en Sheraldo Becker en Erik Falkenburg waren voor deze wedstrijd niet beschikbaar. Zij trainden vrijdag dan ook maar gedeeltelijk mee.

Bij ADO Den Haag speelden twee spelers die op proef zijn mee: de boomlange aanvaller Hakeem Araba en de vorig jaar nog voor de beloften van Excelsior uitkomende keeper Mike Havekotte.
Tevens speelden er ook enkele jeugdspelers van ADO Den Haag mee.

Voor de wedstrijd werd er een minuut uit respect geapplaudiseerd ter nagedachtenis aan oud Lugdunum speler Gijs Collé jr. (75), die gisteren is overleden.

De eerste helft van het duel, dat door Dick Jol werd geleid, was niet echt spannend, ADO wist het overwicht dat ze hadden nog niet echt uit te buiten. Pas in de 36e minuut maakte Zhang Yuning, de Chinese speler die deze week door ADO Den Haag vastgelegd werd, het eerste doelpunt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
De ruststand werd, net als in het oefenduel tegen Lugdunum vorig jaar, met 0-1 ingegaan.

Voor het tweede gedeelte van de wedstrijd kwam er, zoals bij oefenwedstrijden gebruikellijk, een compleet ander elftal van ADO Den Haag in het veld.
De tweede helft was overigens een stuk aantrekkelijker om naar te kijken. De op proef zijnde aanvaller Hakeem Araba scoorde een paar minuten na rust, na een een maat gegeven voorzet van Elson Hooi, de 0-2. Daarna kreeg de keeper van de Leidse formatie geen moment rust meer. Van Kins scoorde een paar minuten later 0-3 en Hakeem Araba scoorde vlak daarna zijn tweede doelpunt van de wedstrijd 0-4.
Vlak voor het Haags kwartierje zette jeugdspeler Rieder de 0-5 op het scorebord. De Leidse keeper wist tussen het vissen in zijn goal ook een paar malen goed redding te brengen. Toch kon hij niet voorkomen dat het in de eindfase 0-7 voor ADO Den Haag werd door doelpunten van Hennos Asmelash en Danny Bakker.

Woensdag 4 juli speelt ADO Den Haag de tweede wedstrijd in de oefenreeks. Dan is H.V.V. Laakkwartier op hun eigen terrein aan de Jan van Beersstraat de tegenstander. De wedstrijd begint om 19:30 uur.

Opstelling ADO Den Haag: 1e helft: Indy Groothuizen, Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon, Danny Gorter, Lex Immers, John Goossens, Bas Kuipers, Melvyn Lorenzen, Yuning Zhang, Yahya Boussakou, Thijmen Goppel

2e helft: Mike Havekotte, Aaron Meijers, Mats van Kins, Delano Ladan, Hennos Asmelash, Danny Bakker, Shaquille Pinas, Nick Kuipers, Maarten Rieder,  Hakeem Araba, Elson Hooi