Delftsche Courant

Datum plaatsing: 01-12-1919 11:14:00

Een doelpuntloos gelijkspel tussen D.H.C. EN A.D.O.

In aanmerking genomen dat in Delft ook de thuiswedstrijd van Concordia werd gespeeld, was er tamelijk veel publiek aanwezig bij D.H.C. toen scheidsrechter Schimmel beginnen liet.

D.H.C. is geheel volledig daartegenover heeft A.D.O. heeft 2 invallers.

D.H.C. speelt eerst tegen zon in en is de eerste 20 minuten sterk in de meerderheid. A.D.O. verdedigt echter uitstekend, terwijl de groen-zwarten veel te weinig op rechts spelen. Bij een vluggen aanval van Verberg krijgt Braamrzeel den bal doch schiet juist naast, zoodoende een prachtkans missend. Even 1 later kopt dezelfde speler uit een corner juist tegen den A.D.O.-doelman aan. Aan den anderen kant schiet Erkelens juist naast. Langzamerhand herstelt A.D.O. zich wat en blijft het spel tot aan de rust verdeeld.

Na de thee is de A.D.O.-voorhoede zeer gevaarlijk. De groen-zwarte verdediging weet echter van geen wijken, zoodat de Haagsche voorhoede probeert met verre schoten Beek te passeren, hetgeen echter niet gelukt. Onder groote spanning komt het einde. Een 1-0 voor Delft had wel verdiend geweest.