Datum plaatsing: 08-05-1922 10:05:00

A.D.O. en Excelsior spelen gelijk: 2-2

A.D.O. heeft zichzelven gistermiddag in veilige haven gebracht door aan Excelsior een puntje te ontfutselen.

In het algemeen stond de ontmoeting op vrij laag peil: mogelijk hadden de spelers last van de zomerwarmte, die gisteren dan toch eindelijk gekomen is.

Voor de rust hadden de Hagenaars weinig in te brengen tegen de minder lauw spelende Excelsior-mannen, wier verdediging van geen wijken wist.

A.D.O. dat met invallers verscheen voor v.d. Zee, Th. van Es en Roosendaal ziet even na twee uur het voltallig Excelsior tegenover zich opstellen. Als scheidsrechter Pelser 'beginnen' fluit, trapt A.D.O. af. De eerste beiderzijdsche aanvallen worden door de respectieve verdedigingen onderbroken. het spel is nog jong, wanneer de gasten succes hebben: de rechtsbuiten krijgt het leder aangegeven, rent met den bal langs de lijn op het Haagsche doel af en opent met een goed schot de score: 0-1.
De Haagsche voorhoede sukkelt wat heen en weer en krijgt van de Excelsior-verdediging geen schijn van kans.

Na de rust heeft A.D.O. zich eenigszins hersteld, zelfs zoo, dat zij een half uur lang beslist domineert. In deze tijdsruimte komt de bal slechts eenige malen op de Haagsche helft, maar tot doelpunten komt 't voorshands niet.

Eindelijk wordt de druk op het doel der roodbroeken te sterk: eenige corners worden vlak na elkaar tegen Excelsior genomen, uit welker laatste Winterkamp tenslotte weet tegen te scoren: 1-1.

Excelsior dat met verdedigen de handen vol heeft, weet eindelijk weer eens los te komen en onderneemt een gevaarlijke aanval, waarbij De Jong nog juist door achtertrappen weet te redden. De corner, tegen A.D.O. genomen, levert geen resultaat op. In weerwil van A.D.O.'s overwicht, is het Excelsior dat de leiding neemt. Als het A.D.O.-doel belegerd wordt, weet een der Excelsior-mannen een schot te losssen, de Haagsche keeper stopt, waarna een andere roodbroek met een schot direct daarop gevuurd, wél succes heeft: 2-1.

Dat is den Hagenaars te veel, nogmaals een aanval en met een keurig vliegend schot brengt v. Hezik beide partijen op gelijken voet: 2-2. Nog zeven minuten zijn dan te spelen, waarin de tegenstanders even hard om het winnende punt werken. Hoe er dan ook gezwoegd wordt, in de stand komt geen verandering meer, zoodat het einde komt met gelijk spel, dat de krachtsverhouding juist uitdrukt.