support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 RJC 8 6 1 1 19
2 ADO 8 4 3 1 15
3 EMM 8 4 3 1 15
4 VVV 8 4 2 2 14
5 GRA 8 4 2 2 14
6 GRO 8 4 1 3 13
7 CAM 8 4 1 3 13
8 JPS 8 4 1 3 13
9 EIN 7 2 5 0 11
10 WII 7 3 2 2 11
11 DOR 8 2 5 1 11
12 JAZ 8 3 2 3 11
13 JUT 7 3 1 3 10
14 HEL 8 3 1 4 10
15 DBO 8 3 0 5 9
16 MVV 7 2 1 4 7
17 NAC 7 2 1 4 7
18 TOP 7 1 1 5 4
19 TEL 8 1 1 6 4
20 JAJ 8 0 2 6 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haagsche Courant

Datum plaatsing: 24-10-1921 10:24:00

Wedstrijd A.D.O.-Sparta eindigt in een 1-2 score


Hoewel weinigen Het zeldzame ongure weder van gister zullen hebben geapprecieerd behoort tot die weiningen tot zeker de van de Valk van 't Hillen-filiaal, die nu eens proef kon stoomen met zijn terreinsgesteldheidsysteem.


Honderden hebben zijn belanglooze hulp telefonisch ingeroepen en gewaardeerd.
 't Was hondenweer in den morgen, maar al deed 't bitterkoud op de velden, bij A.D.O.- Sparta leed de belangstelling er niet onder.

Alvorens we den wedstrijd weergeven, mogen we een woord van hulde niet onthouden aan het A.D.O.-bestuur, dat op voorbeeldige wijze de orde op het veld had geregeld en voor de pers zelfs zitplaatsen had gereserveerd. Het veld in de nabijheid van ,,Zee en Duinen" was, toen om 2.10 uur scheidsrechter van der Lee de elftallen ten strijde floot, omgeven door een dichte haag A.D.O.- en Sparta-enthousiasten.

De elftallen waren:
A.D.O.
Nijhuijs;
van Es, de Jong;
Post, van Leersum sr., Kloos;
Cools, Plantfeber, van. Rosendaal, Philipse, Winterkamp.

Sparta
Roem;
Van Aken, Klip;
Steeman, de Korver, Martin;
Druif, Vos, v.d. Mark, Roomberg, Mens


De Korver verliest den toss en heeft wind en zon tegen. De rood-groenen vallen direct onstuimig aan en forceeren een hoekschop, die onbenut blijft. Dan is 't de beurt aan Sparta, doch v. Mens, die steeds goed opbrengt, schiet naast.

Dank zij den hevigen wind, heeft de A.D.O.-achterhoede het nog al gemakkelijk en trachten Cools en Winterkamp Roem te passeeren. Het eerste succes is na een kwartier spelen voor de Rotterdammers weggelegd, als v. d. Mark op korten afstand een schot lost, dat wel is waar schitterend door Nijhuijs wordt gekeerd, doch vlak er op door Vos wordt in geschoten, 0-1.

Een doorbraak der Zee- en Duinmenschen wordt door van Aken gebroken. Als Martin, die overigens zeer fair speelde, eens een vrijen schop veroorzaakt, mist de geheele A.D.O.voorhoede verscheidene kansen op 't Roemdoel.

Een keihard schot van Philipse doet Roem met moeder aarde kennis maken, doch de bal stuit in het veld terug.

A.D.O. heeft in deze periode beslist de meerderheid, een schot van Plantfeber kon de Rotterdamsche doelman maar net keeren, een dito van Philipse, dat zeer onverwachts kwam, vangt Roem op. Wanneer even voor de rust Plantfeber een schot inzendt, dat de uitloopende Roem mist, 1s de Korver er net bij om schitterend te redden.

Na de rust is Sparta meer in den aanval en Nijhuijs wordt druk aan 't werk gezet, doch de A.D.O.-doelman weerde zich voortreffelijk, aan hem heeft A.D.O. het, met van Es en de Jong, te danken dat de score niet werd verhoogd. Zooals Nijhiuijs een zeker doelpunt van Vos keerde, zagen we 't lang niet in de eerste klasse-wedstrijden. Dan komt onverwachts het 2e doelpunt voor de Rotterdammers. Uit een hoekschop belandt de bal over Nijhuijs heen bij Post, die onhoudbaar den bal in eigen doel kopt. Hij zat secuur!

Dan krijgt Cools het op z'n heupen. Zijn eerste pogen heeft geen succes; doch als er een hoekschop op het Spartaansche doel wordt gezet, is hij gelukkiger en bezorgt A.D.O. een tegenpunt, dat het zeer zeker verdiende. Philipse kopt een bal, die zeker zitten zou, zeer verdienstelijk uit den doelmond. Plantfeber gooit zijn lenige lichaam door alles heen, zodat van Aken hem doet stranden en als dan Roem nog eens, op de proef is gesteld, is de strijd geëindigd.

We gaven Vrijdag in ons overzicht Sparta de kans, en al had een gelijk spel zeer zeker de verhouding beter afgeteekend, de puntjes geven nu eenmaal den doorslag.

We willen ons verslag niet beëindigen zonder te memoreer en dat de Korver weer een spel speelde, dat stukken stond boven dat der anderen. De wedstrijd had een zeer gemoedelijk verloop. Freeckicks werden haast niet uitgedeeld trouwens bij den gemüthlichkeits-scheidsrechter van der Lee zou ruw spel buiten het kader zijn gevallen.