Datum plaatsing: 01-06-1970 16:19:00

ADO langs B-team Anderlecht

ADO is de intertoto-competitie gestart met een 2-1 zegen op het belgische Anderlecht. Veel stelde die wisnt echter niet voor, omdat de Belgen op centrale verdediger Valkeniers na het volledige B-elftal hadden opgesteld.

Hoofdfiguur in de wedstrijd was overigens niet één van de 22 spelers, maar de Westduitse scheidsrechter Walter Eschweiler. Deze greep te vaak: en bovendien verkeerd in. Hij stuurde in de tweede helft Anderlecht spelers Bentafour en Van Binst vroegtijdig naar de kleedkamers. Daardoor was de  Brusselse vertegenwoordiging nog meer werd verzwakt.

Het pleit niet voor ADO dat tegen deze tweede keus slechts een 2-1 zege werd bereikt. Na een kwartier had Mansveld voor ADO succes. Kort voor de rust tekende Teugels voor de gelijkmaker.

Vijf minuten in de tweede helft schoot Holmström ADO naar de volle winst. In de slotfase kreeg ADO het tegen het Brusselse negental nog onnodig moeilijk. Keeper Ardesch, die voor Thie was ingevallen onder de Haagse lat, moest heel wat keren in actie komen om voor zijn team de winst te behouden.