support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 RJC 7 6 0 1 18
2 VVV 7 4 2 1 14
3 GRO 7 4 1 2 13
4 CAM 7 4 1 2 13
5 GRA 7 4 1 2 13
6 EMM 7 3 3 1 12
7 ADO 7 3 3 1 12
8 JAZ 7 3 2 2 11
9 DOR 7 2 4 1 10
10 JUT 7 3 1 3 10
11 JPS 7 3 1 3 10
12 EIN 5 2 3 0 9
13 WII 6 2 2 2 8
14 MVV 6 2 1 3 7
15 NAC 7 2 1 4 7
16 HEL 7 2 1 4 7
17 DBO 7 2 0 5 6
18 TOP 6 1 1 4 4
19 JAJ 6 0 1 5 1
20 TEL 7 0 1 6 1
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Parool

Datum plaatsing: 26-09-1972 19:59:00

Kees Breman 'Ik heb het gevoel dat wij beter zijn dan Spartak Moskou'


Kees Bregman heeft voorlopig bereikt, wat hij graag wilde. Hij is full prof, speelt in de eredivisie en komt uit voor een organisatie, FC Den Haag, waar de leiding zeer bewust het oog gericht houdt op de top van ons nationale voetbal.


De 25-jarige Amsterdammer, die sinds kort met zijn jonge vrouw Adri in een Kijkduinse flat woont, vindt het voetballeven heerlijk.

"Ik heb er van gedroomd, toen ik uit mijn amateurclub JOS door trainer Brand naar Haarlem werd gehaald. De transfer van Haarlem naar FC Den Haag zie ik weer als een belangrijke stap vooruit," zegt hij.

door Rien Bal

FC Den Haag staat morgenavond in het Zuiderpark voor de belangrijke wedstrijd in het toernooi om de Europa Cup II (bekerwinnaars) tegen Spartak Moskou. De eerste ontmoeting in de hoofdstad van de Sovjet-Unie leverde een nederlaag van 1-0 op. In dat duel gedroeg de Haagse ploeg zich nog niet als een volwassen Europa Cup vechter. Het team miste in het reusachtige Lenin stadion zelfvertrouwen en brutaliteit. Kees Bregman was een van de weinigen, die zich niets van de vreemde omgeving aantrok. Evert Teunissen, de opvolger van trainer Jezek bij FC Den Haag, zei toen na afloop: "Het is wel merkwaardig, dat de man die we op het allerlaatste moment nog hebben kunnen kopen, onze beste aanvaller is geweest."


Vertrouwen
Hoe kijkt Kees Bregnian tegen de partij van woensdagavond aan? "Ik ben vol vertrouwen. De ploeg was in Moskou zich zelf nog niet, maar we zijn beter gaan draaien. De wedstrijd tegen PSV van afgelopen zondag was goed. De opbouw liep lekker en we vonden elkaar gemakkelijk. Als we zo tegen Sparta'k spelen, moet er winst in kunnen zitten. Iedereen was zondag blij en we zijn er van overtuigd, dat het geen uitschieter is geweest. Ik leef sinds zondagavond al naar dat Europa Cup duel toe. Je denkt dan aan die linksback - Lowtsjew heet hij geloof ik- en je neemt je voor dat je voor hem geen ontzag zal hebben. Ik was in Moskou ook niet geïmponeerd. Spartak is zeker geen slechte ploeg, maar ik heb gewoon het gevoel, dat wij beter zijn. We moeten natuurlijk goals maken." Dat lukte je 'bij Haarlem nogal. Je was daar een goaltjesdief. Is dat minder geworden? "Ik heb er nu pas twee gescoord,  maar er zullen er heus nog wel een paar bij komen. Ik maak ze graag. Het is geweldig. Ik vind het enorm fijn als ik zelf scoor. Daarom zou ik niet graag in de achterste linie staan. Maar het maken van doelpunten is soms afhankelijk van een beetje geluk. Zoals we zondag in de aanval draaiden, hadden er nog best een paar in kunnen vliegen. Het publiek had daar geloof ik ook een beetje op gerekend. Maar ja, we stonden met 3-0 voor.

   
Blond
Kees Bregman, blond en een afgetraind gewicht van 68 kilo bij een lengte van 1 meter 79, vertelt dan dat hij zich bij FC Den Haag bijzonder goed thuis voelt. "Misschien was ik bij Haarlem in het veld nog iets brutaler, maar je moet altijd aan een overgang wennen. Ik heb daar niet veel moeite mee gehad. Als full prof kan je je helemaal op het voetbal concentreren. Dat is fijn, want met een werkkring naast de voetballerij heb je altijd haast en voel je je een beetje opgejaagd. Ik was in Haarlem kapper en op zaterdag stond je dan de hele dag in de zaak. Nu is alles op je sport ingesteld en als je topvoetbal wil spelen, kan het eigenlijk niet anders. Het verschil met mijn amateurtijd is enorm groot. Je merkt dat aan je snelheid, je conditie en je passeertechniek. Brand heeft mij geweldig geholpen om de overgang gemakkelijker te maken. Ik ben bij Haarlem tenslotte ook op de rechtsbuitenplaats terecht gekomen."

   
Scherp
Ligt die plaats je wel?
"Ja, maar ik moet op die rechtervleugel nog groeien. Ik ben nog lang geen rechtsbuiten, die alles kan. Je moet kunnen verdedigen en aanvallen. Scherp in d e spits staan en terugkomen om een tegenstander op te vangen. Het kost inspanning, maar als een team draait, zoals tegen PSV, gaat alles een stuk gemakkelijker. Ik vind het ook goed, dat wij ons in Rockanje voorbereiden. Je komt allemaal in de sfeer, ook al praat je natuurlijk niet de hele dag over de komende wedstrijd. Maar toch zijn er telkens dingen, waar je het met elkaar over hebt. Dat gaat ongemerkt."