Datum plaatsing: 12-05-2018 20:40:00

Verslag en foto's: Vitesse - ADO Den Haag (2-1)

ADO Den Haag heeft reurn in de play offs tegen Vitesse voor Europees voetbal verloren. ADO hoopte nog op een wonder na de met 2-5 verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse, maar ook in de uitwedstrijd in Arnhem kon het geen vuist maken. Toch kan het op een enorm goed seizoen terug kijken.

Alles wat een geel/groen hart heeft hoopte op een wonder, ook al leek de opgave om na het verlies van afgelopen woensdag verder te gaan in de play-offs onmogelijk. Toch was er ook bij deze wedstrijd een behoorlijk vol uitvak met Haagse supporters, die de spelers tot en met de laatste minuut van de wedstrijd bleven aanmoedigen.

Trainer Fons Groenendijk moest noodgedwongen een aantal wijzigingen in zijn opstelling invoeren, doordat doelman Robert Zwinkels en Goppel geblesseerd zijn. Zij werden vervangen door Indy Groothuizen en Bas Kuipers. Edouard Duplan kreeg de voorkeur boven Erik Falkenburg.

ADO Den Haag moest minstens vier doelpunten maken wilde het nog kans maken om verder in de play-offs te gaan. Het Haagse team begon fel aan de wedstrijd en hoopte op snelle doelpunten. Daar kreeg het de kans niet voor, want Vitesse-doeljman Houwen wist ondanks een paar kansjes van Becker zijn doel vooralsnog schoon te houden. Dat lukte ADO Den Haag-keeper Groothuizen niet, in de 33e minuut scoorde Matavz 1-0 voor Vitesse.  Vlak voor rust was er nog een kans voor Johnsen, maar de bal kwam naast het Arnhemse doel terecht. De rust werd derhalve met 1-0 voor Vitesse ingegaan.

Na de rust kwam Vitesse al snel op 2-0 voorsprong door een doelpunt van Mount, die  woensdag in de thuiswedstrijd  tegen ADO drie maal wist te scoren. Nu leek het echt een onmogelijke opgave om nog terug te komen in de wedstrijd, maar El Khayati wist twee minuten later de 2-1 op het sorebord te zetten. In de 62e minuut was de allergrootste kans voor ADO Den Haag om gelijk te komen voor Bjorn Johnsen die alleen voor de keeper kwam te staan. Hij had de bal voor het inschieten, maar schoot hoog over.

Trainer Groenendijk voerde nog een aantal wissels door: Falkenburg kwam voor Bakker het veld in, Hooi voor Duplan en Lorenzen voor Johnsen, maar het mocht allemaal niet meer baten. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit en dus gaat Vitesse door in de play-offs waarin het Utrecht zal treffen dat Heerenveen wist te verslaan.

Het seizoen zit er definitief op. Maar er kan teruggekeken worden op een uitstekend seizoen, waarin ADO Den Haag een overwacht hoge zevende plek heeft bereikt!