Datum plaatsing: 31-03-2018 23:23:00

Foto's en verslag: ADO kansloos tegen AZ: 0-3

Een bittere pil voor ADO Den Haag vanavond. Na 41 minuten spelen keek ADO tegen een 0-3 stand - en dus een verloren avond - aan. AZ speelde vrijuit en daar kon ADO maar heel weinig tegenover stellen.

Sheraldo Becker bleek toch nog niet fit voor de bijna uitverkochte thuiswedstrijd van ADO Den Haag tegen AZ. Goppel speelde dus weer rechtsvoor en de jonge rechtervleugel verdediger David (wiens contract in eerste instantie niet verlengd wordt) mocht dus ook weer starten.

Voor aanvang van de wedstrijd hadden de supporters werk gemaakt van de wedstrijd. Een prachtig spandoek werd onthuld op de Aad Mansveld tribune en op de lange zijde waren achter spandoeken de nodige rookpotten ontstoken, waardoor de sfeer prima was.

En ADO kreeg ook de eerste kans. Johnsen kon uit een counter doorkomen en kreeg de bal net niet goed voor zich waardoor hij niet kon intikken. Het bleek de wedstrijd van 'net niet' te worden van Johnsen. AZ liet al gelijk merken er zin in te hebben. Ze c ombineerden rustig en kwamen er snel uit tegen het toch wel aanvallende ADO.
Achteraf gezien was het misschien toch een beetje te aanvallend, want zowel de 0-1 als de 0-2 kwamen uit counters voort.
De laatste verdedigers stonden op de middenstip, maar waren niet opgewassen tegen de snelheid van de spitsen van AZ als er een bal in de diepte werd gespeeld.

Aan de 0-1 ging - helaas- weer Nick Kuipers niet vrijuit. Alhoewel Weghorst prima in de bal kwam lopen en nog mooier afrondde, had hij natuurlijk voor zijn man moeten zien te komen. Het is de zoveelste ongelukkige wedstrijd voor Kuipers. ADO heeft gelijk dat het Pinas niet meer wil opstellen vanwege zijn te hoge eisen, maar Nick Kuipers gaat het niet worden bij ADO. Hij komt simpelweg tekort en doet daarmee ook zijn de club en zichzelf tekort.

Na de 0-1 had het nog anders kunnen lopen. Johnsen had DE kans op 1-1 maar kopte in vrije positie uit een corner recht op de keeper.
De 0-2 viel daarna in de 30e minuut en toen was het wel zon beetje gebeurd. Voor de rust werd het ook nog 0-3 maar het had ook nog 0-4 kunnen worden.
Na rust geloofde iedereen het wel. AZ deed het rustig aan, ADO wilde verdere blamage voorkomen en zo kabbelde de wedstrijd voort. pas in het Haags Kwartiertje wilde ADO nog voor de eretreffer gaan en hadden Johnsen (2x), Lorenzen en Immers nog grote kansen op de 1-3.

Het mocht niet zo zijn. Met het moeilijke programma te gaan , wordt het nog een hele klus de 8e plek vol te houden.

Op naar Utrecht maar. Hopelijk met Beugelsdijk en Becker en dan kunnen we kijken of onze basis genoeg is om een subtopper als Utrecht in bedwang te houden!