De Waarheid

Datum plaatsing: 24-08-1979 15:54:00

Goed debuut voor Goodlass

Ron Goodlass heeft in de eerste thuiswedstrijd van zijn nieuwe club FC Den Haag een uitstekende beurt gemaakt. De van NAC overgenomen Engelsman had een groot aandeel in de overwinning met 2-l van FC Den Haag op Haarlem: een beslissende voorzet en een doelpunt

FC Den Haag startte sterk. Met snelle combinaties werd de verdediging van Haarlem meteen onder druk gezet. Wetzel opende in de 11e minuut de score nadat Melgers een pass van Goodlass niet adequaat behandelde. De Engelsman bepaalde zelf de ruststand op 2-0 door na listig tikwerk van Schoenmaker en Mansveld van ruime afstand raak te schieten.

De tweede helft was als kijkspel van minder gehalte. In de slotfase scoorde Terry Hendriks,nadat George de lat en Ruud Gullit de paal hadden getroffen.