Datum plaatsing: 10-03-2018 22:17:00

Foto's en verslag: ADO Den Haag verliest met 10 man van NAC

ADO Den Haag heeft vanavond opnieuw slechte zaken gedaan door te verliezen van een club uit het rechterrijtje.

Vorige week leed ADO Den Haag onnodig verlies uit tegen Sparta, vanavond ging het met 0-2 ten onder tegen NAC. Het feit dat ADO Den Haag verdediger Wilfried Kanon in de 37e minuut een rode kaart van scheidsrechter Makkelie kreeg hielp ook niet echt mee.

NAC-trainer en oudspeler van ADO Den Haag Stijn Vreven zat deze wedstrijd niet op de bank van de Brabantse club. Hij moet vanwege aanmerkingen op de scheidsrechter in de wedstrijd tegen Feyenoord een aantal wedstrijden vanaf de tribune toekijken. Rob Penders nam zijn plaats in.

ADO Den Haag beschikte weer over de vorige week geschorste Beugelsdijk. Trainer Fons Groenendijk kon nog niet beschikken over de geblesseerde Sheraldo Becker.

ADO begon goed aan de wedstrijd en creëerde een aantal kansen, maar het was NAC die in de 18e minuut op voorsprong kwam. El Allouchi schoot van ver in het net. NAC werd daarna sterker en ADO moest verdedigend gaan spelen. Er daar ging het mis: Kanon haalde Umar in de zestien onderuit. Makkelie twijfelde geen moment, Kanon kreeg rood en NAC kende hij een penalty toe. Ambrose schoot vanaf de stip de 0-2 in. Ondertussen was ook Beugelsdijk geblesseerd uitgevallen, volgens de laatste berichten heeft hij een hamstringblessure opgelopen, de ernst ervan is nog niet bekend.

Na de rust ging ADO op jacht naar een tegentreffer en werd het spel wat grimmiger, waarin er nogal wat overtredingen werd gemaakt. Makkelie deelde een handvol gele kaarten aan Haagse spelers, en de Haagse aanhang ergerde zich dermate luidruchtig aan de rode en de gele kaarten dat de scheidsrechter de wedstrijd een paar minuten stil liet leggen.

ADO Den Haag had nog een paar kansjes om iets terug te doen, met name Gorter (ingevallen voor Falkenburg) en Kuipers (ingebracht voor Beugelsdijk) en El Khayati  waren dicht bij een doelpunt. Maar NAC keeper Bertrams wist met wat hulp van de paal en een teamgenoot die de bal van de doellijn wist te houden zijn doel leeg te houden.

ADO Den Haag staat nog steeds op de achtste plek en maakt een goede kans op de play-offs voor Europees voetbal, maar de concurrentie hijgt nu wel aardig in de nek. Volgende week vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma. ADO Den Haag speelt dan op Woudenstein tegen Excelsior, dat inmiddels slechts 1 punt op ADO Den Haag achter staat.