Datum plaatsing: 04-03-2018 16:35:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag verliest van degradatiekandidaat Sparta

ADO Den Haag heeft na het bonuspunt tegen Ajax vorige week zondag verrassend verloren tegen de club van oud ADO Den Haag trainer Dick Advocaat die tot het moment van spelen vanmiddag de laatste plaats van de ranglijst innam.

ADO Den Haag trainer Fons Groenendijk kon deze wedstrijd niet beschikken over Tom Beugelsdijk. Hij liep in de wedstrijd tegen Ajax geel op. Hij stond al op scherp en was daardoor deze wedstrijd geschorst. Zijn plaats werd ingenomen door Nick Kuipers.

Ook Sheraldo Becker kon niet meespelen, hij had nog te veel last van een blessure aan zijn bovenbeen die hem ook tegen Ajax ook al aan de kant hield. In zijn plaats speelde Elson Hooi.

In de eerste helft was ADO Den Haag oppermachtig. In de 5e minuut tikte Nick Kuipers de bal in het doel, maar scheidsrechter Wiedemeijer vond dat de doelman tijdens het doelpunt werd gehinderd en keurde het doelpunt af.  Een minuut later was het dan wel raak toen Falkenburg de 0-1 inschoot. Sparta was meteen van de kaart en ADO Den Haag verzuimde tegen het slechtspelende Sparta door te drukken. De kansjes die met name Lex Immers creerde werden echter niet goed afgemaakt, en ook een schot van Falkenburg net voor de rust belandde op de paal van het Rotterdamse doel, maar kwam niet in het net, zodat de rust met 'slechts' 0-1 voor ADO Den Haag werd ingegaan.

Niets aan de hand zou men denken, maar de tweede helft was totaal anders.De Spartanen Dougall en dos Santos bleven in de kleedkamer achter en voor hen kwamen Mühren en Verhaar in het veld. Sparta speelde opeens sprankelend en uitgerekend oud ADO Den Haag speler Michiel Kramer maakte in de 62e minuut de gelijkmaker. Na de aftrap erna had hij de 2-1 op zijn schoen, maar die treffer kon nog maar net voorkomen worden. Toen Muhren in de 83e minuut de 2-1 binnenschoot was het eigenlijk al beslist. Er was in de laatste minuten nog wel een kans voor de voor Danny Bakker ingevallen Ladan, maar de bal belandde op de paal van het doel van keeper Jannik Huth.