18 TEL 30 7 6 17 27
19 DBO 30 5 8 17 23

Datum plaatsing: 16-11-1966 09:49:00

ADO is tegen Willem II na rust pas weer op schot: 6-1

Er is een tijd geweest, dat ADO de naam had geen doelpunten te kunnen maken. Die periode brak weer aan toen de Hagenaars de laatste weken opnieuw dat euvel moesten overwinnen: wel een veldoverwicht maar geen treffen.

Althans niet voldoende om met dat overwicht succesvol uit te drukken. Tegen Willem II zagen vijftienduizend kijkers hoe ADO zich meteen de greep op de wedstrijd meester maakte. Toch was de stand, bij de rust (1-1) niet bijster hoopgevend. Maar in elf minuten na die rust gingen de Tilburgers geheel door de knieën. Toen bracht ADO het van 1-1- op 4-1 en was er voor de Tilburgers geen eer meer te behalen.

Het overwicht had voor doelman Sehobert het voordeel dat hij constant in actie was. Hij deed het goed. Zo zelfs dat ADO er bijna moedeloos van werd. Dat werden de toeschouwers ook, toen Willem II toch de leiding nam. Villerius had de bal in een nonchalant ogenblik voor de voeten van Timmermans gelegd. Dat kansje liet deze zich niet ontgaan (0-1). ADO mocht dan wel steeds de Tilburgse achterhoede aan de praat houden, het duurde tot drie minuten voor de rust eer Maassen eindelijk de gelijkmaker kon produceren: 1-1. Maar doelman Thie moest daarentegen een stunt uithalen om Senders het scoren te beletten.

De mentale knock-out na de rust bij Willem II had niemand verwacht. Ineens zat er „vuur" in de Haagse schoenen. Twee minuten was in de tweede helft pas gespeeld, toen Maassen via het been van Mettes inschoot: 2-1. Vijf minuten nadien doelpuntte Houwaart voor ADO voor de derde maal en weer vier minuten later kwam Vriens zo in moeilijkheden dat hij terug kopte naar Sehobert. Dat zag Heijnen. Hij was er het eerst bij: 4-1.

Het overwicht van ADO werd groter. Willem 11, dat steeds trachtte goed voetbal te spelen en per se niet in de verdediging wilde maar moest, had te weinig inhoud om effectief tegenspel te bieden. Piet de Zoete, bij ontstentenis van Mansveld in de achterhoede opererend, kwam rustig naar voren en schoot: 5-1. ADO ging door. Twee minuten voor het einde joeg Aarts nummer zes langs Schobert uit een voorzet van Heijnen.