Datum plaatsing: 20-01-2018 23:20:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag verspeelt winst tegen VVV Venlo

ADO Den Haag heeft aan de thuiswedstrijd in het Cars Jeans Stadion tegen VVV Venlo een punt overgehouden.

De trainer van VVV en oud-speler en -trainer van ADO Den Haag, Maurice Steijn zat deze wedstrijd een schorsing uit en nam dus niet op de bank plaats, maar op de tribune.

Er viel trouwens nog oud-speler van ADO Den Haag te begroeten. VVV heeft zich in de winterstop versterkt met Romeo Castelen die zijn carriere bij ADO Den Haag begon. De oud-international begon de wedstrijd in het Cars Jeans stadion op de bak.

ADO Den Haag begon met jeugdspeler Shaquille Pinas in de basis. Pinas, die nog op amateurbasis speelt, vervangt Wilfried Kanon die herstelt van een knieblessure.

Het team van Fons Groenendijk begon goed aan de wedstrijd en El Khayati en Johnsen wisten een aantal kansen te creeren. Ook VVV speelde sterk en wist het doelman Robert Zwinkels lastig te maken.
In de 24e minuut was het raak voor ADO Den Haag. Danny Bakker schoot op het doel, de bal werd verlengd door Johnsen die het doelpunt op zijn naam mocht laten schrijven: 1-0.
Twee minuten later, in de 26e minuut, werd er door het publiek een minuut lang geklapt. Een eerbetoon aan supporter Donny die deze week op 26-jarige leeftijd ten gevolge van een ongeluk is overleden.
De aantrekkelijke eerste helft zakte voor rust wat in en ADO Den Haag kon bijna opgelucht met nog de 1-0 aan de thee.

De tweede helft was het spel een stuk minder aantrekkelijk voor het publiek.
Er was veel balverlies, kansen werden niet afgemaakt en er waren overtredingen over en weer. Scheidsrechter Higler leek echter de intentie hebben deze avond de gele kaarten op zak te willen houden.
Kort na rust moest Becker geblesseerd het veld verlaten en Elson Hooi nam zijn plaats in.
In de 70e minuut kwam VVV bijna op gelijke hoogte met ADO Den Haag, de bal belandde echter op de paal in plaats van in het net.
In het Haags kwartiertje kwam Romeo Castelen voor VVV in het veld. De oud-speler van ADO Den Haag die zijn lange en deels buitenlandse carriere bij ADO begon werd door het Haagse publiek langdurig toegezongen.

Shaquille Pinas die zijn debuut als basisspeler maakte speelde verdienstelijk en werd in de 80e minuut gewisseld voor Thomas Meissner.
Vijf minuten voor tijd gebeurde het dan toch waar iedereen al voor vreesde: VVV Venlo scoorde de gelijkmaker. Aan het doelpunt zat overigens wel een buitenspel luchtje, maar hij telde wel: 1-1.
In de slotfase kon scheidsrechter Higler opeens wel zijn gele kaarten vinden, hij deelde er maar liefst drie uit aan spelers van VVV Venlo.
In de blessuretijd kwam aDO Den Haag eigenlijk nog met de schrik vrij. De Venlonaren bestormden het Haagse doel en het was een wonder dat het 1-1 bleef. ADO mocht nog blij zijn met het behaalde punt.

Volgende week zondag speelt ADO Den Haag uit tegen Feyenoord.