het vaderland

Datum plaatsing: 14-10-1935 15:52:00

A.D.O. - K.F.C. 3-1 De 250ste wedstrijd van de gebroeders Tap

De aanhangers van de W-formatie hebben het Zondag lelijk laten liggen. Van een bepaald systeem was ditmaal geen sprake.

Wel werd er sterk verdedigend gespeeld, maar de achterhoede — met uitzondering van doelman Veen — was niet al te zeker: De voorhoede combineerde soms heel aardig, maar de beste man in deze linie -Jaap Mol- kon het alléén ook nlet doen. In de middenlinie speelde Blij en Nieuwenhuls een zeer behoorlijke partij. A.D.O. begon heel goed. Trouwens den geheelen wedstrijd hebben de rood-groenen zeer fanatiek — soms iets to forsch — gespeeld. Geen oogenblik trad er een verslapping in. Dat de cijfers niet hooger zijn geworden ligt in het feit dat de voorhoede niet bepaald zuiver schoot. Herhaaldelijk werden prachtige kansen verknoeid, door over of naast te schieten.

Ook K.F.C. heeft enkele malen een goede gelegenheld om te doelpunten niet benutten

Voor den wedstrijd had er een kleine huldiging plaats van W. en G. Tap. die beiden hun 250sten wedstrijd zouden spelen. De voorzitter van A.D.O. De heer Chr. Lems. heeft beiden in sympathieke bewoordingen toegesproken en aan mevrouw Tap bloemen aangeboden. De voorzitter van K.F.C. sprak de gebroeders Tap eveneens toe en bood beiden een kistje sigaren aan de hoop uitsprekende dat beiden nog lang voor hun vereeniging mogen uitkomen. W. Tap dankte met enkele woorden, ook namens zijn broer.

De heer A. v. d. Meer floot vervolgens de beide elftallen tot aanvangen. De ploegen stelden zich als volgt op
A.D.O.: Kruis, doel; Lobel en Chouffoer. achter: G.Tap, van Maren en Loof. midden; B. Tap. Schurink, Berg. W. Tap en de Korte. voor.
K.F.C.: Veen. doel: J. Veen en W. Mol. achter Stroo, Nieuwenhuls en Blij, midden; Wensveen, Oosterbaan. J. Mol en Kruijver voor.

A.D.O trapte af en trok er vandoor, doch de K.F.C. achterhoede veroorzaakte een vrijen schop voor A.D.O. Berg schoot hard op doel. doch Veen was op zijn post en kopte weg. A.D.O. trok er even later weer tusschen uit en W. Tap schoot hard op Veen. doch deze tipte den bal tot hoekschop. A.D.O. bleef in den aanval en verschillende malen trachten Berg en W. Tap met verre, harde schoten succes te boeken, doch of Veen hield de ballen, of het doel werd te hoog of naast gezocht. Even trokken de Koogers er dan vandoor, doch de Haagsche achterhoede retourneerde het leder, zoodat A.D.O. weer ten aanval toog.

K.F.C. speelde sterk verdedigend. Van een bepaald systeem was geen sprake, doch de voorhoede van de gasten trok er een enkele maal zoo goed gecombineerd vandoor, dat A.D.O. alle zeilen bij moest zetten. Doelman Kruijs echter bleek van goed gehalte. Na 12 minuten spelen trok A.D.O. weer op K.F.C. veste af. De achterhoede miste en W. Tap kreeg het leder te pakken en schoot hard langs Veen 1-0.

A.D.O. bleef sterker. Doch de Haagsche voorhoede had geen geluk, De schoten waren veel te onzuiver. De Korte probeerde het eens. na mooi den bal opgebracht te hebben, doch zijn schot vloog ook naast. De enkele aanvallen van de gasten waren goed opgezet. doch voor doel bereikten zij weinig.

Kort voor rust kreeg K.F.C. de kans van den dag om gelijk te maken. Kruis was uitgeloopen en Stroo maar voor het intrappen, doch kogelde herhaald over. Met 1-0 voor A.D.O. brak de rust aan.

In tweede helft pakten de gasten direct flink aan en we zagen het voor A.D.O. niet al te roos kleurig in.

En na 7 minuten reeds hadden de gasten succes. Bij een goeden aanval van K.F.C. bemachtigde J. Mol den bal. Liep door en speelde naar Oosterbaan. Kruis was uitgeloopen en Lobel verzuimde af te houden, zoodat Oosterbaan het leder in bet verlaten doel kon schieten, 1-1.

A.D.O. pakte toen weer beter aan. Herhaaldelijk waren de Hagenaars voor de vijandelijke achterhoede. En 6 minuten later reeds hadden zij succes, zij het dan uit een vrijen schop, de Korte nam dezen en schoot keihard op het heiligdom van Veen. Berg raakte het leder nog even aan en zoo verdween de bal langs Veen. 2-1

De strijd werd er nlet zachtzinniger op. Herhaaldelijk deelde scheidsrechter van der Meer vrijenschoppen uit. Toch bepaald unfair was de kamp niet

A.D.O. bleef sterker, maar toch waren de uitvallen van de Koogsche niet van gevaar ontbloot. De Korte, W. Tap en Berg zochten verschillendemalen het doel op een verkeerde plaats. Was er zuiverder geschoten, dan waren de cijfers veel hooger geweest B. Tap kreeg in de laatste 18 minuten nog een mooie kans. maar in plaats, van zelf te schieten. gaf hij over aan Berg. die over het doel kopte. 3 Minuten voor het einde maakte J. Veen hands en Berg benutte den toegestane strafschop, zoodat toen de scheidsrechter het einde aankondigde A. D. O. een volkomen verdiende overwinning had behaald