Haagsche Courant

Datum plaatsing: 22-05-1989 10:52:00

Promotie geen moment in gevaar

Dankzij een klinkende overwinning van 6-0 op Heracles maakt FC Den Haag volgend seizoen dus weer zijn opwachting in de eredivisie.

door Dennis Mulkens

De promotie kwam gisteren geen moment in gevaar. Den Haag dicteerde de wedstrijd op alle fronten.

Doelman René Stam kwam tegen Heracles slechts sporadisch in actie. Pas in de achtste minuut kreeg hij de eerste keer balcontact. Toen al stond FC Den Haag op een 1-0 voorsprong, omdat Leo Schellevis attent reagerde na een door doelman Vennema gekeerd schot van Frans Danen.

In de 33e minuut besliste Marco van Alphen vervolgens de wedstrijd met een daverende afscheidsknal, die letterlijk in het doel bleef hangen tussen net en staander.

Een kopbal van Martin Jol en een fraaie vierde treffer van Leo Schellevis zorgden er voor dat Heracles als een kansloze ging rusten. Spits Marco van Delden, gehuurd van FC Utrecht en vorig seizoen nog uitkomend voor de Haagse amateurs van LENS, was bij de Almelose club een eenzame man, die door Martin Jol en Michel Adam constant in de maling werd genomen.

Na de pauze vergat FC Den Haag de score naar de door de toeschouwers gewenste tien treffers op te voeren. Heini Otto en Leo Schellevis - na goed doorzetten van de actieve Edwin Post - zorgden voor 6-0. Meer doelpunten zaten er niet in, ook al omdat scheidsrechter Jaap van der Niet door de steeds verder oprukkende supporters besloot eerder af te fluiten.