support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 34 22 7 5 73
2 RJC 34 20 10 4 70
3 GRO 33 19 7 7 64
4 DOR 34 17 12 5 63
5 ADO 34 16 10 8 58
6 GRA 34 18 4 12 58
7 NAC 34 14 8 12 50
8 MVV 34 14 7 13 49
9 JAZ 34 14 7 13 49
10 CAM 33 13 6 14 45
11 VVV 33 12 9 12 45
12 EMM 34 13 6 15 45
13 HEL 34 12 8 14 44
14 EIN 34 8 14 12 38
15 JAJ 33 9 9 15 36
16 TEL 34 9 6 19 33
17 TOP 34 10 2 22 32
18 JPS 34 8 7 19 31
19 DBO 33 6 8 19 26
20 JUT 33 5 9 19 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haagsche Courant

Datum plaatsing: 07-02-1990 17:16:00

Hoofdsponsor ontevreden over bestuur FC Den Haag


Hans Odijk: We worden als kleine kinderen behandeld


De hoofdsponsor van FC Den Haag, Favoriet Huurplan, verwijt het bestuur van de profclub een te slappe houding en, naar de sponsor toe, zelfs een hevige mate van desinteresse.
 
 
door Wim de Lange
 
 
De geldschieter heeft het bestuur van FC Den Haag per brief om opheldering gevraagd omtrent een aantal kwesties. Favoriet Huurplan heeft uit diverse bronnen binnen FC Den Haag vernomen dat de club de sponsor 'te klein' zou vinden en op zoek is naar een ander. 
De geldschieter die om en nabij vier ton op jaarbasis in FC Den Haag steekt, heeft uit een soort protest tegen deze gang van zaken alle nevenactiviteiten naar de club toe voorlopig op een laag pitje gezet. Overigens loopt het contract van Favoriet Huurplan na dit seizoen nog een jaar door.
 
 
Hans Odijk, die namens de sponsor de contacten met FC Den Haag onderhoudt: "De hele situatie stelt mij teleur. Wij waren een paar jaar geleden wél goed om de club financieel te steunen toen er, op eerste divisieniveau, geen enkele andere kandidaat was. Nu hoor ik van een bestuurslid, en niet de eerste te beste, dat er meer eisen worden gesteld nu de club in de eredivisie speelt. Het zou toch prettiger zijn geweest als we dat rechtstreeks en via een meer officiële weg van het bestuur haddne vernomen. Kijk, alles is ook bij ons bespreekbaar, maar om achter onze rug om naar een nieuwe sponsor te zoeken, vind ik toch niet erg netjes. De huidige opstelling van FC Den Haag neigt lichtelijk naar kapsones.
Als, om maar een even een voorbeeld te noemen, Pioneer vijf ton per jaar in FC Groningen steekt, dan mag FC Den Haag met onze bijdrage bepaald niet mopperen. En Groningen straalt nog altijd iets meer uit dan FC Den Haag. Al met al voel ik het toch als een motie van wantrouwen tegen ons. Vandaar dat we het bestuur van FC Den Haag om opheldering hebben gevraagd. We wachten nu op antwoord."
 
 
"Bovendien", vervolgt Odijk, "hebben we van datzelfde bestuurslid, van wie ik de naam niet wil noemen, begrepen dat FC Den Haag ook van de 'ballenbios' (een door de sponsor ingerichte ruimte onder de bestuurskamer waar voetbalfilms worden vertoond, red.). Het zou teveel overlast geven en daarnaast wil Den Haag die ruimte zélf benutten."
 
"Daarnaast hebben we dus sterk de indruk dat de interesse ontbreekt. Wij hebben hier in Noordwijk nog niet één bestuurslid gezien. In het verleden kwam Hans Corsmit eens in de paar weken langs om gezellig een praatje te maken. Wij, directeur Piet Bloemink en ik, vinden dat we momentel volstrekt niet voor vol worden aangezien."
 
 
Beroep 
Odijk en Bloemink zeggen ook met afgrijzen te hebben gereageerd op het bericht dat FC Den Haag-voorzitter Henk Werkhoven geen beroep heeft aangetekend tegen de KNVB-straf om één wedstrijd zonder publiek te spelen. Odijk: "Een slappe reactie. Natuurlijk had Werkhoven in beroep moeten gaan. Al was het maar om van die boete van tienduizend gulden af te komen. Ook diverse andere sponsors denken er trouwens zo over."
 
De sponsor heeft, en daar wil Odijk beslist nadruk op leggen, de intentie om met FC Den Haag door te gaan. "Maar", aldus Odijk, "er zijn natuurlijk grenzen. Op deze wijze heeft het geen zin. In dat geval moeten we ook de eer aan onszelf houden, áls puntje bij paaltje zou komen. We hebben inderdaad nog een doorlopend contract, maar contracten zijn anno 1990 niet veel waard. Er zijn genoeg advocaten, die zo'n contract kunnen vernietigen. Maar zo'n initiatief nemen wij slechts in het uiterste geval. Wij willen de club niet laten zakken, maar op dit moment hebben we sterk de indruk dat we als kleine kinderen worden behandeld. Dat accepteren we niet.
 
 
FC Den Haag-voorzitter Henk Werkhoven begrijpt de commotie niet helemaal. "We hebben inderdaad die brief ontvangen en besloten dat mijn mede bestuursleden Woody Louwerens en Dick van der Toorn-Vrijthoff binnenkort met Bloemink gaan praten over de kwestie. Wij zijn ons van geen kwaad bewust en áls er de indruk bestaat dat er geen interesse van onze kant is, dan is het zeker niet bewust het geval geweest."
 
"Niemand van het bestuur heeft tot op heden een bezoek gebracht aan het bedrijf van de sponsor. Klopt. Maar we hebben allen een complete dagtaak en de heer Hans Corsmit had, laat ik zeggen, veel meer tijd."
 
 
Ballenbios
Omtrent een mogelijke sluiting van de 'ballenbios' zegt Werkhoven: "In principe niet, maar we kampen wél met een chronisch gebrek aan ruimte. Zo heeft Martin Jol bijvoorbeeld geen eigen werkruimte en ook de medische staf zit dringend om extra ruimte verlegen. Kijk, alles heeft natuurlijk te maken met onze doelstelling. Er staat straks een verdrievoudiging van de begroting gepland en via recettes en inkomsten van sponsors willen we dat doel bereiken. Favoriet Huurplan speelt daarin ook een rol. Na afloop van het driejarig contract, dat wij met hen hebben gesloten, heeft deze sponsor de eerste keus. Maar het zal wél duidelijk zijn dat een hoofdsponsor tegen die tijd meer geld op tafel zal moeten leggen. Dat neemt allemaal niet weg dat wij de grootste waardering hebben voor wat deze geldschieter voor FC Den Haag heeft gedaan. Onlangs, tijdens een sponsorbijeenkomst, reageerde Piet Bloemink al emotioneel. Hij had de indruk dat wij van hem af wilden. Nonsens. Wij willen alleen meerdere bronnen aanboren. 
 
 
"Wat mij wél ergert is het feit dat de heer Odijk meent op onze stoelen te moeten gaan zitten voor wat betreft besluiten. Ik vind het best dat een sponsor een mening heeft, maar ik heb met redelijke argumenten aangekondigd dat wij niet in beroep zouden gaan tegen de straf van een duel zonder publiek. Wij nemen nog altijd de besluiten en dus niet de sponsor. Dat is toch een volstrekt logische zaak?"