Datum plaatsing: 22-12-2017 23:06:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag speelt PEC Zwolle van de mat

ADO Den Haag heeft in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar thuis in eigen huis goede zaken gedaan. PEC Zwolle werd met 4-0 verslagen.

Trainer Fons Groenendijk kon weer beschikken over Tom Beugelsdijk die vorige week in de uitwedstrijd tegen PSV niet wedstrijdfit was. Robert Zwinkels die in die wedstrijd met een elleboogblessure uitviel, was vanavond gewoon weer van de partij.

De selectie van Zwolle was enigszins gehavend. De tegenstander moest het doen zonder Marcellis, Mokhtar, Thomas en Saymak.

ADO Den Haag begon wat onzeker aan de wedstrijd. Becker en Falkenburg wisten een aantal kansen te creeren, waarvan er twee eigenlijk niet te missen waren, maar waar keeper Diederik Boer van PEC Zwolle heel goed redding bracht.  Daarna was het hek van de dam. In de 23e minuut wist Falkenburg de bal vanuit een corner achter de PEC-keeper te koppen en vlak voor rust kopte Johnsen de 2-0 in het net.

Kort na de rust maakte Falkenburg zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Vooral toen in de 62e minuut Johnsen ook nog eens zijn tweede doelpunt van deze avond maakte: 4-0.
Een kwartier voor tijd viel de net in het veld gekomen FC Zwolle speler Woudstra geblesseerd uit. Hij verstapte zich en kon niet meer opgelapt worden. Doordat FC Zwolle al drie keer gewisseld had, speelde ADO Den Haag het Haags kwartiertje verder tegen 10 man.
ADO Den Haag kon de wedstrijd daarna rustig uitspelen en jeugdspeler Mats van Kins in de laatste minuten zijn debuut laten maken.

ADO Den Haag gaat met een voorlopige mooie 7e plek (afhankelijk wat er deze speelronde nog gebeurt) op de ranglijst de winterstop in. Op zaterdag 20 januari 2018 speelt ADO Den Haag de volgende competitiewedstrijd. VVV Venlo van Maurice Steijn is dan de tegenstander. ADO Den Haag speelt tijdens het trainingskamp van 6 tot en met 13 januari in Turkije twee oefenwedstrijden.