Datum plaatsing: 15-12-2017 22:00:00

Vrouwenvoetbal: ADO vecht zich terug in duel tegen Ajax (2-2)

De ADO Den Haag vrouwen speelden vanavond thuis in eigen huis tegen de koploper, de Ajax-vrouwen. Na een achterstand van 0-2 wist ADO Den Haag knap op gelijke hoogte te komen met de Amsterdammers.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. De grootste kans was al in de negende minuut van de wedstrijd. Victoria Pelova, schoop op het  doel van de Amsterdamse keepster Nieto, maar de bal raakte de paal in plaats van het net waardoor een doelpunt uitbleef. Daarna golfde de wedstrijd op en neer tot de 19e minuut waarin de Amsterdammers op voorsprong kwamen. De bal raakte eerst de lat en  in de rebound werkte Priscilla Mesker de bal ongelukkig achter haar eigen keepster. Daarna was er weer een kans voor ADO, maar wederom belandde de bal op de paal in plaats van in het doel.
Toen scheidsrechter Jensch voor rust floot stond de 0-1 nog steeds op het scorebord.

Een kwartier na de rust bouwden de Amsterdammers de voorsprong tot 0-2 uit.
Maar op slag van het Haags kwartiertje kwam ADO weer goed terug in de wedstrijd door Nadine Noordam die op aangeven van Vicoria Pelova de 1-2 op het scorebord zette. Twee minuten later was het weer raak: Chasity Grant maakte uit een voorzet van Nadine Noordam de gelijkmaker: 2-2!

De gelijke stand werd ook de terecht verdiende eindstand van deze wedstrijd.