Datum plaatsing: 13-12-2017 23:16:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag vecht zich voorbij Roda JC: 3-2

ADO Den Haag heeft vanavond verdiend met 3-2 gewonnen tegen de nummer laatst van de Eredivisie, Roda JC. Makkelijk ging het niet. Tot 2 keer toe kwam ADO achter, maar Lex Immers maakte het verschil en zorgde dat ADO met 3-2 won.

Voor het eerst in tijden was het stadion 'eerste divisie - achtig-  gevuld. En dat nog wel nadat Fons Groenendijk het haagse publiek opgeroepen had de club massaal te ondersteunen. Het slechte weer, de midweekse wedstrijd en het late tijdstip zorgde echter voor dat veel mensen op het laatste moment afhaakten.
De mensen die er waren, kregen uiteindelijk waar voor hun geld en daar gaat het om!

De eerste helft was ouderwets slecht. Kanon was geblesseerd en dat betekende dat we maar een echte centrumverdediger hadden: Meissner, die ook in deze wedstrijd weer zwak speelde. Bakker werd naar achter geschoven om hem te assisteren, maar dat pakte direct slecht uit,. Nadat Roda in de tweede minuut al op voorsprong had kunnen komen, liet Bakker zijn man in de vijfde minuut voor zich komen waardoor het al direct 0-1 stond.
Daarna gebeurde er lang niets, totdat Meijers met een dieptepass Becker vond. Die ontsnapte op links en gaf de bal direct voor op de instormende Immers. Hij scoorde zijn lang verwachte en gewenste goal van het seizoen: 1-1.

Dat zorgde voor veel opluchting, maar die was van korte duur. ADO kreeg alsnog geen vat op de wedstrijd en worstelde met de snelle en balvaste spits Sahin, Nadat Bakker een duel met hem verloor, raakte Meijers hem in het strafschopgebied. De slimme spits viel en de terechte penalty werd vervolgens verzilverd: 1-2. Met die stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft herstelde Groenendijk de balans in het elftal. Gorter werd naar de kant gehaald, Bakker verhuisde terug naar het middenveld en Beugelsdijk mocht (met een groepstraining in de benen) Sahin gaan bewaken. Dat lukte prima. Vanaf dat moment was Roda nauwelijks gevaarlijk meer. Aanvallend lukte ADO ook nog weinig, maar de stress in de achterhoede verdween en er kon worden opgebouwd. Dat gebeurde dus ook in de tweede helft. ADO verhoogde steeds een beetje meer de druk op Roda JC.
En dat leverde uiteindelijk ook resultaat op: Lex Immers zorgde in de 68-e minuut voor de verdiende 2-2 met een hard schot van buiten de zestien meter.
En vijf minuten later wist de ingevallen Falkenburg de bevrijdende 3-2 te maken, nadat vlak daarvoor een prachtige kopbal van Johnson gekeerd was.

Roda zette alles op alles, maar kreeg eigenlijk nauwelijks meer kansen op een gelijkspel. Door de stand bleef het spannend, maar ADO had het elftal gewoon goed staan en speelde de wedstrijd prima uit. Met de volle winst als gevolg.

En zo heeft ADO na een start met 0 uit 3 nu ineens 23 punten met nog twee wedstrijden (tegen PSV uit en PEC Zwolle thuis) te gaan. Een heerlijke uitgangspositie. Niets moet, alles mag.
En Groenendijk zet dus weer een topprestatie neer. Maar zei er duidelijk bij: wij zijn niets beter dan de clubs in het rechter rijtje. Pas als wij ervoor vechten, halen we resultaten. Dus laten we nederig blijven en zorgen dat we blijven vechten. Dan zien we waar het schip strandt.