Datum plaatsing: 09-12-2017 23:08:00

ADO Den Haag in slotminuut langs FC Twente

Zaterdagavond speelde ADO Den Haag in De Grolschveste tegen FC Twente en won de wedstrijd in extremis met 2-3 door een doelpunt van El Khayati in de laatste minuut van de officiele speeltijd.

FC Twente wist vorige week verdienstelijk gelijk te spelen tegen Ajax, terwijl ADO Den Haag diezelfde avond thuis van FC Groningen verloor.

ADO Den Haag trainer Fons Groenendijk kon wederom geen beroep doen op Tom Beugelsdijk die met een hamstringblessure kampt. Net als vorige week nam Meissner de plaats van Beugelsdijk in. Daarentegen waren Immers en Ebuehi weer beschikbaar nadat zij een wedstrijd schorsing hadden uitgezeten. Hooi mocht deze wedstrijd op de positie van de geblesseerde Lorenzen beginnen.

FC Twente was in de beginfase oppermachtig. Oud ADO Den Haag speler Holla zette de Tukkers in de 12e minuut op voorsprong. De thuisploeg kon daar welgelteld 5 minuten van genieten. Becker counterde naar voren en via Immers en Hooi wist El Khayati ADO Den Haag op 1-1 te brengen. Even later werd het 1-2 door Bjorn Johnsen die de bal met zijn teen via de onderkant van de lat wist binnen te tikken. Holla wist vlak voor rust uit een vrije trap via het hoofd van Johnsen FC Twente weer op gelijke hoogte te brengen.

ADO Den Haag was in de tweede helft aanzienlijk sterker dan de eerste helft. Net na de rust had ADO al op voorsprong kunnen komen toen de Twentse keeper Brondeel de bal tegen Johnson aanschoot. Brondeel kon daarna nog maar net redding brengen. In de 69e minuut verliet Kanon geblesseerd het veld en werd middenvelder Gorter ingebracht. Deze noodgedwongen wissel pakte goed uit. ADO Den Haag kon daardoor meer druk zetten. ADO Den Haag kwam in de eindfase van de wedstrijd goed weg toen scheidsrechter Lindhout FC Twente een strafschop onthield.
In de 90e minuut wist El Khayati na een kans van Hooi te profiteren van de blunderende verdediging van FC Twente: 2-3.

Een welkome 3 punten na twee verloren wedstrijden voor ADO Den Haag!

Woensdagavond speelt ADO Den Haag in eigen huis tegen Roda JC.