Datum plaatsing: 02-12-2017 21:24:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag hard onderuit tegen FC Groningen

ADO Den Haag heeft zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 0-3 verloren.

ADO Den Haag moest deze wedstrijd een aantal spelers missen. Tyronne Ebuehi en Lex Immers zaten een schorsing uit en Tom Beugelsdijk had deze week tijdens de training een hamstring blessure opgelopen.

Trainer Fons Groenendijk besloot Bjorn Johnsen weer een kans te geven in de basis en voor Ebuehi en Beugelsdijk zette hij Trevor David en Thomas Meissner in het veld. Voor David was het zijn debuut in de basis.

ADO Den Haag leek wat te lichtvaardig over de tegenstander te hebben gedacht. Maar FC Groningen die dit seizoen nog geen uitwedstrijd heeft gewonnen, wist zich goed te handhaven in de eerste helft.
Nadat Melvyn Lorenzen in de 20e minuut geblesseerd het veld had verlaten moest ADO Den Haag korte tijd met 10 man spelen, omdat Edouard Duplan nog niet direct klaar was om te in te vallen. De eerste echte kans voor ADO Den Haag kwam pas na bijna een half uur speeltijd tot stand. El Khayati stond oog in oog met de Groningse keeper Padt, maar schoot net naast het doel. FC Groningen werd in de laatste fase van de eerste helft sterker en terwijl het spel van ADO Den Haag met vlagen dramatisch slecht was, wist FC Groningen speler Doan op slag van rust de bal in de touwen te schieten: 0-1.

Na de rust waren er voor beide teams veel kansen die niet benut werden.
Terwijl het spel van ADO Den Haag almaar slechter werd, er werd constant alleen over 1 kant gespeeld en er werd voortdurend balverlies geleden, groeiden de Groningers wederom in het spel en in de 74e minuut bouwde Idrissi de voorsprong van zijn team uit tot 0-2.

Groenendijk besloot in de 78e minuut een aanvallende wissel uit te voeren: Elson Hooi kwam in het veld voor Thomas Meissner. dit had echter niet het gewenste resultaat. Bjorn Johnsen had nog een aantal malen een kansje om wat aan de stand te doen, maar de uitstekende keeper van Groningen wist dat keer op keer te voorkomen. FC Groningen wist in de laatste minuut wel raad met een geboden kans. Juninho Bacuna gooide de wedstrijd op slot: 0-3.

Het enige positieve aan de wedstrijd vanuit Haags standpunt gezien, was dat ADO Den Haag geen gele kaarten kreeg van de dit keer goed fluitende  scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Daartegenover staat dat Groningen drie kaarten wist te incasseren. Het geeft misschien wel te denken over de inzet die ADO Den Haag deze wedstrijd aan de dag legde.

Volgende week zaterdag speelt de selectie van Fons Groenendijk uit tegen de selectie van Gert Jan Verbeek van FC Twente, die zaterdagavond tegelijkertijd met ADO Den Haag speelde en Ajax op een keurige 3-3 hield.