Datum plaatsing: 19-11-2017 15:11:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Heracles 4-1

ADO Den Haag heeft in zijn beste wedstrijd van dit seizoen volledig terecht gewonnen van Heracles Almelo. Alhoewel ook de Heraclieden kansen kregen, was ADO op de eerste tien minuten na, de baas op het veld.

ADO Den Haag startte zonder verrassingen. Groenendijk had weinig redenen om in zijn elftal te wisselen. Toch begon ADO slap aan de wedstrijd. De ploeg miste overtuiging en alhoewel iedereen die op het Nederlandse voetbal let, weet dat je op Kuwas moet letten, kreeg juist hij in de eerste minuten zeeen van tijd en kon hij in de eerste minuut al een speler van Heracles vrij voor het goal zetten. Ondanks de slapte kreeg overigens ook ADO een grote kans, maar het schot van dichtbij van Lorenzen werd voor het goal geblokt.

Na tien minuten zette Kuwas weer een prachtige aanval op en deze keer wist Heracles wel de rust te bewaren en was de 0-1 het resultaat, waar Meissner overigens zijn man wel erg opzichtig liet lopen. Pas toen werd ADO Den Haag wakker en startte een prima fase van de wedstrijd. Nog geen minuut later kopte Falkenburg bijna de 1-1 al binnen, maar een prachtige reflex van de keeper voorkwam dat. Daarna kreeg ADO nog wat kansen, waaronder een machtig schot van afstand van Meijers die maar rakelings naast schoot. In de 28e minuut zorgde een heuse scrimmage voor de 1-1 toen de verder ongelukkige Lorenzen in twee keer via via raak wist te schieten. Ook daarna kreeg ADO nog kansen op meer, maar werd de rust uiteindelijk met 1-1 bereikt.

Na rust bleef ADO de bovenliggende partij, maar werd de energie wat gedoseerder ingezet. Heralces wachtte op een kans en ADO wist niet goed wat het beste te doen: vol op de aanval, of gedoseerd aanvallen. Het werd het laatste en dat leverde even wat minder voetbal op. Wel wist Becker de bal in de 49e minuut de bal nog prachtig bij Falkenburg te krijgen die van dichtbij de bal niet in het net wist te krijgen,
Vlak voor het haags kwartier kreeg Monteiro nog de kans om 1-2 te maken, nadat hij door Kuwas mooi was gevonden. Hij schoot echter net naast en daarna sloeg ADO Den Haag toe. Ind e 75e minuut verlengde de hard werkende en goed spelende Immers een uittrap van Zwinkels op de tot dan toe vrij onzichtbare  El Khayati.  Met zijn rug naar de keeper toe wist hij kort te draaien en de bal in de korte hoek te plaatsen: 2-1.

Heracles zette daarna alles op alles en wisselde een verdediger en en middenvelder voor twee aanvallers en daarvan profiteerde ADO optimaal door in het Haags Kwartiertje nog twee keer toe te slaan. Eerst was het Johnson die keeper Castro van dichtbij verschalkte en in de laatste minuten mocht de eveneens ingevallen Hoi vanuit een counter de 4-1 maken en was het feest compleet.

De spelvreugde en de teamspirit bij ADO is opvallend dit seizoen. Alphons Groenendijk heeft van het elftal een hechte club gesmeed die ook nog eens punten pakt en nu ook nog goed begint te voetballen. Hulde voor zijn inbreng dus!

De volgende wedstrijd is tegen Vitesse uit. Kaarten zijn goed te betalen en we doen het goed in uitwedstrijden dus zorg dat je erbij bent!