Haagsche Courant

Datum plaatsing: 21-11-1971 22:10:00

Aanvalslinie Feyenoord verrast FC Den Haag

Feyenoord Trainer Ernst Happel zorgde, na de twee nederlagen van zijn club tegen achtereenvolgens Ajax en FC Twente, voor een enigszins verrassende indeling van de aanvalslinie

De Oostenrijker achtte het door zware regenval geteisterde veld een te grote handicap voor Moulijn en liet Wery van rechts naar links verhuizen. Oud-ADO'er Lex Schoenmaker (volledig aan banden gelegd door Weimar) moest in de spits tegenstanders tot zich trekken en Boskamp maakte zijn opwachting op de rechtervleugel. Ook speelde Wim van Hanegem de gehele wedstrijd mee. Hij wisselde zwakke met zeer goede momenten af.

Boskamp pinde zich allerminst vast op de rechterkant van het veld. Zijn doelpunten kwamen beide malen indirect uit vrije schoppen, veroorzaakt door overtredingen van Mansveld, tot stand. Eerst na twintig minuten toen Boskamp de bal van Hasil ontving en met een hard, laag schot Thie passeerde (0-1) en na ruim een kwartier in de tweede helft, volgend op een tikje van Wery. Hestad raakte de bal nog aan, waardoor Thie geheel kansloos werd.

Kort daarvoor had Wery de Rotterdammers trouwens al op „veilig" kunnen zetten, maar hij besloot zijn rush voor een vrij doel met een te haastig schot tegen de lat. Nadat trainer Jezek halverwege de tweede helft De Zoete voor Roggeveen wisselde (in de rust had hij door de vervanging van Van der Burch door Pas al meer het accent op de aanval gelegd) kwam er meer vaart in de Haagse voorhoede. Dit had even later al rendement, toen Roggeveen Couperus (op de rand van buitenspel) bediende.

De Haarlemmer kreeg alle tijd om goed aan te leggen (1-2). In de slotfase kreeg Feijenoord het nog wel benauwd, maar het liet FC Den Haag toch niet verder komen.

FC DEN HAAG-FEIJENOORD 1-2 (0-1). 20. Boskamp 0-1, 61. Boskamp 0-2, 73. Couperus 1-2. Scheidsrechter Boosten. Toeschouwers 28.000 (uitverkocht).