support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 17 12 2 3 38
2 RJC 17 9 5 3 32
3 EMM 17 9 5 3 32
4 ADO 17 8 6 3 30
5 GRA 17 9 3 5 30
6 NAC 17 8 4 5 28
7 CAM 17 8 4 5 28
8 DOR 17 6 9 2 27
9 GRO 17 7 4 6 25
10 HEL 17 7 3 7 24
11 JAZ 17 7 3 7 24
12 EIN 17 5 8 4 23
13 VVV 17 6 5 6 23
14 MVV 17 5 4 8 19
15 JUT 17 4 6 7 18
16 JAJ 17 4 5 8 17
17 JPS 17 5 2 10 17
18 TEL 17 4 2 11 14
19 DBO 17 3 2 12 11
20 TOP 17 2 2 13 8
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 31-10-2017 22:02:00

ADOfans visit: Tranmere Rovers - Halifax Town


Onze vriend en Expats fotograaf Neal McClimon was afgelopen week in Engeland en bracht daar een bezoek aan het stadion van Tranmere Rovers. Hieronder volgen zijn verslag en foto's.


Afgelopen weekend reisde ik voor een concert van mijn favoriete concert OMD  naar Liverpool.
 
Mijn vriend Nigel Bratly bezocht mij ooit in Den Haag en als voetbalsupporter nam ik hem mee naar een thuiswedstrijd van ADO Den Haag. Dat was hem goed bevallen en op mijn trip naar zijn stad (Liverpool) nam hij mij samen met zijn zoon Oliver mee om naar zijn club te kijken.
 
 
Aan de ene kant van de rivier Mersey heb je twee enorme clubs. Liverpool FC en het reserveteam van Liverpool. Aan de overkant van de rivier is een team genaamd Tranmere Rovers. Nog niet zo lang geleden bereikte die club de playoffs naar de Premier League. Echter, sindsdien is de club hard onderuit gegaan en speelt het nu op het vijfde niveau van het Engelse voetbal, in de zogeheten non-League. 
 
Het was een koude en winderige dag toen we het stadion met de auto bereikten. Nadat we de auto geparkeerd hadden, zag ik maar een paar andere Tranmere fans. En hoewel het stadion nog maar 500 meter van ons vandaan was, kon ik het toch nog niet zien. Nadat we een hoek om waren gegaan gingen heuvel af richting Prenton Park. Het stadion heeft 18.000 zitplaatsen. Mijn vriend Nigel was verbaasd dat het Cars Jeans Stadion van eredivisieclub ADO Den Haag een kleinere capaciteit heeft dan 'zijn' non-League stadion. 
 
Het stadion ziet er van buiten uit zoals de meeste traditionele Engelse stadions. De lichtmasten schenen in de grijze lucht boven het stadion en  op de hoek tegenover het stadion was de Prenton Park Pub, die afgeladen was met de plaatselijke supporters. De Pub bevindt zich overigens recht tegenover de ingang van het uitvak. 
 
 
Achter de hoofdtribune was het supportershome, dat wat weg heeft van het supporterhome van ADO Den Haag. Echter met één verschil: hier was het een tent! 
Binnen werden de dranken geserveerd en overal hingen vlaggen afkomstig van supporters uit het buitenland die de club bezocht hadden. Er hing een goede en vriendelijke sfeer. In het stadion zelf was duidelijk te zien dat men het stadion iets verbeterd had. Er waren mooie nieuwe plastic stoeltjes geplaatst. De korte zijde achter het goal domineerde het stadion. Dat is dan ook de plek waar de thuisfans zitten. Het ritme van een aantal trommels zorgde voor een constante geluidsniveau.
 
Achter de facade van moderne plastic stoeltjes ontdekte ik de realiteit van de non-League club. Nadat ik de door de heerlijke geuren met hamburgers en de traditionele Engelse "pies" was gelopen kwam ik door een nauwe ingang het toilet binnen. Ik sloeg bijna achterover van de schrale pislucht die me tegemoet kwam. Wat een zooitje was het daarbinnen. Moest ik daar niet van walgen? Nee! Het bracht bij mij herinneringen terug uit jaren '80 toen ik wedstrijden van Liverpool FC bezocht. Het herinnerde mij aan de slechtste toiletten ooit. Zoals bij Watford FC, waar geen dak boven de wc was en je gewoon in de modder stond. 
 
 
De wedstrijd zelf was tot op een bepaald niveau aardig. In gedachten houdend dat dit een non-League club betreft. Het niveau was niet al te hoog, maar er af en toe was er een speler die boven de rest uitstak, qua snelheid en behendigheid. 
 
En wat betreft de scheidsrechter...Ik dacht dat de Nederlandse scheidsrechters slecht waren, maar je zal steil achterover slaan van de scheidsrechter op dit niveau presteren! Zonder reden werden er gele kaarten gegeven, penalty's en rode kaarten werden weggewoven, het was gewoon bizar. 
 
Maar goed, het eindresultaat was in het voordeel van de ± 5000 aanwezige bezoekers van Tranmere dat Halifax met 4-2 versloeg. 
De mensen om me heen wisten dat ik uit Nederland kwam en ik kreeg te horen dat ik altijd welkom ben om terug te komen. Voor deze wedstrijd hadden ze namelijk problemen met scoren en misschien bezorgde ik hen wel geluk. En ik had niet eens 'mijn lucky hat bij me'.
 
Na de wedstrijd was het erg leuk om langs de bus met Halifax Town supporters te lopen, die waren zo vriendelijk hun middelvinger naar ons op te steken en, vanachter de busramen, ons verwensingen toevoegden. Ik moest er wel weer om lachen. Wederom moest ik aan mijn Liverpool FC jaren denken.
 
 
Tranmere Rovers is een hele leuke volksclub en iedereen die ik er ontmoette, zowel fans als medewerkers van de club, waren erg vriendelijk tegen mij. Voor mij persoonlijk was dit nummer 109e op hetlijstje met stadions dat ik bezocht heb.... op naar nummer 110.
 
Neal McClimon
Klik hier voor Neals website: www.adoforexpats.com
 
ADOfans visit: Tranmere Rovers - Halifax Town

ADOfans visit: Tranmere Rovers - Halifax Town

ADOfans visit: Tranmere Rovers - Halifax Town

ADOfans visit: Tranmere Rovers - Halifax Town

ADOfans visit: Tranmere Rovers - Halifax Town

ADOfans visit: Tranmere Rovers - Halifax Town

ADOfans visit: Tranmere Rovers - Halifax Town

ADOfans visit: Tranmere Rovers - Halifax Town

ADOfans visit: Tranmere Rovers - Halifax Town