Datum plaatsing: 29-10-2017 18:24:00

Vrouwenvoetbal: Foto's: ADO op gedeelde 1e plek door winst op PSV

Zondagmiddag speelden de ADO Den Haag-vrouwen tegen de PSV-vrouwen in het Cars Jeans Stadion.

Bij winst op PSV zouden de ADO vrouwen op gelijke hoogte kunnen komen met de Ajax-vrouwen die bovenaan de ranglijst staan.

PSV kwam in de achtste minuut op voorsprong door een doelpunt van Aniek Nouwen. Maar de ADO Den Haag vrouwen wisten binnen vijf minuten de stand gelijk te trekken, door een benutte penalty van Victoria Pelova. De speelster die even ervoor in de 16 door de PSV-er Van Schijndel onderuit werd gewerkt.
ADO Den Haag kwam tien minuten voor de rust op voorsprong door een doelpunt van Romy Speelman, uit een voorzet van Pelova.
Net voor rust kwam PSV bijna weer op gelijke hoogte met ADO door een kopbal van Sara Yuciel, maar keepster Barbara Lorsheyd wist redding te brengen.

Direct na de hervatting was er een grote kans voor Sharona Tieleman, maar de bal raakte 'slechts' de bovenkant van de lat.
De rest van de tweede helft verliep wat gezapig. Pas in de blessuretijd werd het nog even spannend of ADO Den Haag de 2-1 voorsprong kon behouden. PSV wist tot drie maal toe een vrije trap te forceren, waarvan 1 vanaf de 16 meter. Barbara Lorsheyd wist echter fantastisch redding te brengen en zo bleven de drie punten in Den Haag!

Het team van Arend Regeer staat nu met 11 punten uit vijf wedstrijden op een gedeelde eerste plek in de eredivisie vrouwen.

Op vrijdag 3 november spelen de ADO Den Haag vrouwen een uitwedstrijd tegen Achilles'29.