Datum plaatsing: 28-10-2017 22:32:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag in uitduel onderuit tegen PEC Zwolle (2-0)

ADO Den Haag heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle verloren. Zwolle wist in de eerste helft twee maal te scoren. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

Trainer Fons Groenendijk had op de  geschorste Beugelsdijk en de geblesseerde Nick Kuipers en Kishna de beschikking over een ruime selectie. Maar liefst 11 spelers mochten op de bank plaatsnemen.

Voor beide clubs stond met deze wedstrijd een record op het spel. Zou ADO winnen dan zou het 4 uitduels op rij hebben gewonnen. Een verbetering van het record van 1972 toen er 3 uitduels op rij werden gewonnen. Vorige week vrijdag evenaarde ADO dat record door uit bij VVV te winnen. Als PEC vanavond zou winnen dan zou het voor de tweede keer zijn dat 'De Blauwfingers' vijf thuisduels op rij in de ere winnen. Dat gebeurde eerder in het voorjaar van 2016.

De eerste plaagstootjes in het duel werden  door Zwolle speler Youness Mokhtar en ADO speler Becker uitgedeeld. In de 6e minuut wist uiteindelijk Mokhtar ADO doelman Zwinkels te laten vissen. De bal ging via onderkant lat het doel in: 1-0. Vijf minuten later verdubbelde Younes Namli de score voor PEC. ADO had het moeilijk, had recht op een strafschop toen Meissner in de 16 werd neergehaald, maar scheidsrechter Van de Graaf kende geen penalty toe.

Voor ADO was er nog een hachelijk moment toen Zwinkels tijdens een aanval omspeeld werd. ADO kwam echter  met de schrik vrij.  De doelman wist zijn fout goed te maken door in de 33e minuut een vrije trap,  na een overtreding die met geel werd bestraft, goed te pareren.  Daar meteen op volgend was er meteen weer werk aan de winkel voor de geplaagde doelman, want Zwolle bleef keer op keer druk zetten en het mag een wonder heten dat de achterstand niet verder opliep voor de Hagenezen. Voor de geelgroene formatie was het bijna een opluchting om met de 2-0 achterstand de kleedkamer te mogen opzoeken voor de rust.

Kon ADO Nog wat terug doen? De 13.030 toeschouwers zagen dat ADO feller aan de tweede helft begon dan aan de eerste. Groenendijk liet meteen al na de rust Johnsen en Hooi warm lopen. ADO kreeg wat kansen, maar echt gevaarlijk waren ze niet. In de 67e minuut werden Hooi en Johnsen ingebracht voor Lorenzen en Gorter. Dat leverde vooralsnog weinig op. Zwolle bleef heer en meester op eigen veld. En het was aan de onzorgvuldigheid van het afmaken van de kansen te danken dat het 2-0 bleef.

Helaas, het was niet ADO dat een record brak. ADO moest zonder punten maar wel met drie gele kaarten rijker terug naar Den Haag. Volgende week dan maar gewoon drie punten in eigen huis proberen te pakken tegen het momenteel niet goed draaiende Feyenoord.