Datum plaatsing: 21-10-2017 21:54:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag pakt drie punten in Venlo

ADO heeft de uitwedstrijd zaterdagavod tegen VVV Venlo met 0-2 gewonnen. Beide doelpunten vielen in de tweede helft.

De wedstrijd in Venlo betekende een weerzien met oud ADO Den Haag trainer Maurice Steijn die dit seizoen met zijn club VVV weer in de eredivisie speelt.

ADO trainer Fons Groenendijk besloot vanwege de langdurige schorsing van Tom Beugelsdijk, Thomas Meissner in de basis op te stellen.

Ook Falkenburg en Lorenzen mochten vanaf de eersre minuut meespelen.

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden Nol Hendriks die veel voor Roda JC maar ook voor VVV Venlo betekend heeft.

In de eerste helft was het vooral de thuisploeg die de meeste kansen had, hetgeen ook resulteerde in het aantal hoekschoppen die beide clubs in de eerste helft kregen. Zes voor VVV en slechts één voor ADO. In de zesde minuut kwam VVV bijna op voorsprong door een doelschot van Thy die eerst de linkerdoelpaal raakte over de lijn naar de andere doelpaal kaatste en daar het doel verliet en de geschrokken Zwinkels enige opluchting gaf. Daarna moest Zwinkels nog vaak redding brengen. De rust werd met 0-0 ingegaan.

Na de rust kwam ADO beter in het spel. In de 66e minuut scoorde Falkenburg op een voorzet van Ebuehi: 0-1. Groenendijk zette alles op alles om de voorsprong te behouden en wisselde Becker voor Hooi en El Khayati moest zijn plaats afstaan aan Johnsen.

De in de 70e minuut ingevallen Hooi ging echter in de 90e minuut geblesseerd het veld af en jeugdspeler Thijmen Goppel mocht daarom zijn debuut maken. Diep in blessuretijd gaf Goppel een voorzet op Johnsen die de bal door de benen van Unnerstall tikte en de 0-2 maakte en daarmee de drie punten voor de Hagenezen veilig stelde.

Door driemaal een uitwedstrijd op rij te winnen evenaarde ADO Den Haag het clubrecord uit 1972. Sindsdien was het niet meer voorgekomen dat er driemaal achtereen een uitwedstrijd werd gewonnen.

Op de persconferentie na afloop van de wedstrijd stelde Fons Groenendijk, die zijn spelers  zondag vrij heeft gegeven, dat het niet een beste wedstrijd was geweest van ADO Den Haag en dat er aan zorgvuldigheid gewerkt moet worden, maar de drie punten zijn in ieder geval binnen en ADO staat voorlopig weer een week in het linkerrijtje!

Volgende week speelt ADO Den Haag wederom een uitwedstrijd. Het goed draaiende PEC Zwolle is dan de tegenstander.