Datum plaatsing: 29-09-2017 22:30:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's: ADO wint van Excelsior Barendrecht

Vrijdagavond speelde ADO Den Haag thuis in het Cars Jeans Stadion tegen Excelsior Barendrecht en won de wedstrijd met 3-1.

Het team van Arend Regeer had tot vanavond twee wedstrijden gespeeld in de eredivisie Vrouwen en daaruit 2 punten behaald.

Vanavond was de tegenstander Excelsior Barendrecht, dit seizoen nieuwkomer in de eredivisie vrouwen. Excelsior heeft nog geen punten weten te behalen.

ADO Den Haag had meteen al vanaf de eerste minuut overwicht. Al in de 10e minuut zette Nadine Noordam met een fraai afstandsschot ADO op voorsprong: 1-0.
Daarna werd het spel wat rommelig en wist ADO niet meteen door te pakken. De Rotterdamse ploeg kreeg zelfs nog enkele grote kansen, waarbij ook een keer de bal op de lat boven keepster Barbara Lorsheyd terecht kwam.
Vlak voor de rust, die met 1-0 werd ingegaan, bezeerde Excelsior speelster Zoï van de Ven zich bij een botsing met een ADO speelster zodanig dat zij met een brancard van het veld moest worden gedragen.

Ook na de rust had ADO Den Haag overwicht, maar het lukte de Haagse formatie vooralsnog niet om de voorsprong uit te bouwen. In de 69e minuut was het dan wel raak. Marthe van Erk, die koud in het veld stond nadat ze twee minuten eerder voor Nance van der Meer in het veld was gekomen, scoorde op aangeven van Carmen Simonis de 2-0.
De voorsprong werd even later nog groter toen Victoria Pelova na een voorzet van Priscilla Mesker de 3-0 maakte.
De Rotterdammers wisten in de blessuretijd toch nog een tegentreffer te maken toen Barbara Lorsheyd de bal liet glippen en invalster Sonange de Smit vanuit de rebound de bal veroverde en in het doel wist te werken.

Niet lang daarna floot scheidsrechter Lizzy van der Helm de wedstrijd af en was ADO Den Haag 3 punten rijker. ADO Den Haag staat nu met 5 punten uit drie wedstrijden op de derde plaats van de eredivisie Vrouwen.