Datum plaatsing: 09-09-2017 20:32:00

Verslag en foto's Willem II-ADO Den Haag:ADO pakt 3 punten in rommelig duel

Zaterdagavond speelde ADO Den Haag uit tegen Willem II in het Koning Willem II stadion in Tilburg. De wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor de groengele formatie. El Khayati nam beide doelpunten (waarvan 1 uit een penalty) voor zijn rekening.

Beide clubs hadden na 3 speelrondes nog geen punten weten te behalen en dus was er eigenlijk een beetje onterecht soort van degradatiekraker gevoel bij deze wedstrijd.

ADO Den Haag heeft zich in de laatste dagen van de transferperiode versterkt met o.a. Falkenburg en Kishna. Beide spelers begonnen tegen WIllem II op de bank. Over Kishna meldde Groenendijk voor de wedstrijd dat hij maximaal een half uur zou kunnen meespelen en dat gebeurde ook. Elson Hooi mocht voor het eerst in de basis starten.

Voor middenvelder Danny Bakker was het zijn 100e wedstrijd in het eerste elftal van ADO Den Haag in de eredivisie.

Ook Willem II heeft zich uiteraard versterkt in de transferperiode. Op de laatste dag werd de Sloveense spits Velikonja vastgelegd.

Beide ploegen begonnen moeizaam aan de wedstrijd. Willem II koos ervoor om verdedigend te beginnen met een 5-3-2 opstelling.
Bij ADO werd Ebuehi meer op het middenveld gezet, waardoor er 3 verdedigers overbleven.
In de 16e minuut was er een hachelijk momen toen  Ebuehi een bal terugspeelde op Zwinkels maar daarbij een aanvaller van Willem II over het hoofd had gezien. Die kon de bal oppakken en het Zwinkels moeilijk maken die uiteindelijk in tweede instantie de bal achter de achterlijn wist te verwerken, waardoor de grote kans van Willem II gelukkig tot slechts een hoekschop verwerkte .
ADO had het moeilijk in de rommelige wedstrijd en wist de vrije man niet te vinden, simpel omdat ie er niet was of omdat die in de dekking stond. ADO wist het spel niet te maken en grossierde in terugspeelballen.
De eerste kans van ADO Den Haag kwam in de 18e minuut. Hooi speelde over naar Johnson, maar door een verkeerde timing van de spits kwam het niet tot een doelpunt.
In de 31e minuut werd Hooi door Lewis onderuit gehaald in de 16 en scheidsrechter Higler kende ADO terecht een strafschop toe. El Khayati schoot de bal feilloos in: 1-0. Dat was ook de stand waarmee de rust werd ingegaan.

Na de rust kwam Trevor David het veld in voor Ebuehi. Ook nu bleef het spel aan beide kanten rommelig. Het tempo ging wel wat omhoog, omdat Willem II op jacht ging naar de gelijkmaker. Pas in de 63e minuut was er weer een kans voor ADO Den Haag. Becker kon ADO op een 2-0 voorsprong zetten, maar een goede reactie van de Tilburgse keeper zorgde ervoor dat zijn ploeg nog in de wedstrijd bleef. Willem II kreeg kans op kans. Wilfried Kanon, terug na een wedstrijd schorsing, bleef goed bij de les en voorkwam keer op keer het tegendoelpunt.
ADO kreeg nog wel wat kansjes, maar wist er niet van te profiteren, zo kon bijvoorbeeld Bjorn Johnson een mooi steekballetje van El Khayati niet verwerken.
De gelijkmaker die al lang in de lucht hing, kwam er dan toch. In de 77e minuut verschalkte Sol keeper Zwinkels: 1-1
Willem II rook daarna spreekwoordelijk bloed waardoor Zwinkels keer op keer redding moest brengen, want Willem II was wel heel nadrukkelijk op zoek naar de winst. Toch had ADO nog wat mogelijkheden, waarvan El Khayati dan ook wist te profiteren. Vlak voor tijd schoot El Khayati op een assist van de zojuist voor Hooi ingevallen Kishna, met zijn mindere linkerbeen de 1-2 in het doel.
In de laatste minuten was het weer ouderwets billenknijpen. Zwinkels voorkwam in de blessuretijd met een refex de gelijkmaker van de thuisploeg.

Fraai was deze wedstrijd niet, maar wat telt zijn de drie broodnodige punten die ADO Den Haag uit deze wedstrijd wist te slepen!

Volgende week zondag speelt ADO Den Haag thuis tegen Ajax.

foto's met dank aan . Dennis, Remco en Paul!