Datum plaatsing: 14-07-2017 23:44:00

Verslag en foto's oefenduel Zeeuws Elftal - ADO Den Haag

Vrijdag speelde ADO Den Haag de derde oefenwedstrijd van het trainingskamp in Zeeland. In Yerseke was het Zeeuws Elftal dit keer de tegenstander.

(FC)ADO Den Haag speelde twee maal eerder een oefenduel tegen het Zeeuws Elftal.
Op 30 mei 1975 won het Zeeuws Elftal met 4-2 van FC Den Haag en op 21 mei 1977 won FC Den Haag met 2-5 van het Zeeuws Elftal.

ADO Den Haag vond vrijdagavond een goede tegenstander in de Zeeuwse ploeg. De Zeeuwen hadden bij vlagen het betere van het spel en ADO Den Haag die wegens blessures niet kon beschikken over Meijers, Zwinkels en Nick Kuipers kon er moeilijk doorheen breken.
In de elfde minuut leek Immers met zijn knie de openingstreffer te maken, maar het doelpunt werd door scheidsrechter Luc Martens afgekeurd wegens buiten spel.
In de 15e minuut was het Steve Schalkwijk van het Zeeuws Elftal die zijn ploeg op voorsprong zette.
In de 34e minuut werd er een minuut door de spelers en technische staf van beide ploegen en het publiek geapplaudiseerd als eerbetoon aan Abdelhak Nouri, de speler van Ajax die afgelopen weekend tijdens een oefenwedstrijd in elkaar zakte en blijvend hersenletsel door zuurstofgebrek aan het voorval over heeft gehouden.
Het publiek moest lang wachten op een doelpunt van ADO Den Haag. Die kwam vijf minuten voor rust, toen zette Bakker de stand gelijk: 1-1.

Voor en tijdens de tweede helft werd er weer flink gewisseld door trainer Fons Groenendijk. Het spel van de Haagse formatie ging er echter niet op vooruit. De weinige kansen die er waren, van met name Ladan en Becker werden niet goed afgemaakt.
Pas een paar minuten voor tijd kwam ADO Den Haag weer beter uit de verf en Van Kins en Becker wisten de eindstand op 1-3 te zetten.

Dinsdagavond speelt ADO Den Haag thuis in eigen stadion een oefenwedstrijd tegen MVV.

Opstelling ADO Den Haag:  Tim Coremans, Tom Beugelsdijk, Tyronne Ebuehi (60. Trevor David), Thomas Meissner (46. Guy Smith) Bas Kuipers (60. Thijmen Goppel), Danny Bakker, Donny Gorter (60. van Kins), Sheraldo Becker, Dennis van der Heijden (46. Delano Ladan), Duplan (46.Ludcinio Marengo), Lex Immers (75. Sam van Huffel)