Datum plaatsing: 10-07-2017 23:58:00

Verslag en foto's oefenduel VV Serooskerke - ADO Den Haag

ADO Den Haag speelde maandagavond het vierde oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ditmaal op Zeeuwse bodem.

ADO Den Haag heeft vanaf maandag haar tenten voor het trainingskamp opgeslagen in Renesse en speelde maandagavond meteen al een oefenduel. De tegenstander was tweedeklasser VV Serooskerke.

Fons Groenendijk moest het deze wedstrijd zonder de geblesseerden Edouard Duplan, Trevor David en Donny Gorter stellen. De spelers keken vanaf de tribune toe.

Voor de wedstrijd werd er 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan oud ADO Den Haag speelser Sylvia Nooij (32) die afgelopen weekend plotseling overleed. De spelers van ADO Den Haag droegen deze wedstrijd dan ook rouwbanden.

Delano Ladan opende in de 8e minuut de score. Het is al het vierde doelpunt van de jonge speler in de vier oefenwedstrijden. Daarna was het wachten op doelpunten, maar die bleven vooralsnog uit. Tien minuten later wist Tim Coremans een tegentreffer van Alex Jobse te voorkomen.ADO had het dan ook even moeilijk tegen de Zeeuwse ploeg, maar wist zich weer te herpakken en in de 28e minuut verdubbelde Marengo met een mooi doelpunt de score. Net voor rust wist Becker de 0-3 op het scorebord te zetten.

ADO Den Haag kreeg deze wedstrijd genoeg kansen, maar het lukte Lex Immers en Dennis van der Heijden maar niet om de kansen af te maken. In de 54e minuut maakte Marengo zijn tweede doelpunt van de wedstrijd : 0-4. Kort daarna was het Serooskerke weer die vlak bij een tegentreffer was. Uit een vrije trap werd het keeper Joe van der Sar lastig gemaakt, maar de bal wist de doellijn niet te passeren. Daarna werd er volop gewisseld door beide trainers.

In de 72e minuut wist Van der Heijden uit een voorzet van Robin Polley (zoon van) te scoren, hij kopte de bal snoeihard in het Zeeuwse doel.En twaalf minuten later scoorde Van der Heijden, die zijn draai nu echt gevonden had, wederom om op aangeven van Polley de bal in het net te krijgen: 0-6. Ondertussen was Marengo uit het veld gehaald en speelde ADO Den Haag net als in de wedstrijd tegen Halsteren de laatste tien minuten met 10 man en ging het Haagse elftal met twee spitsen spelen.In de laatste minuut werd het ook nog eens 0-7 door een treffer van Sam van Huffel, die overigens weer op aangeven van Polley was.  Dat vond de scheidsrechter ook het moment om af te fluiten.

Tijdens het trainingskamp in Zeeland worden er nog twee oefenwedstrijden gespeeld. Woensdagavond speelt ADO Den Haag tegen Bruse Boys en vrijdagavond is het Zeeuws Elftal de tegenstander.

Opstelling ADO Den Haag: Tim Coremans (46. Joe van der Sar); Tyronne Ebuehi (46. Guy Smith), Bas Kuipers (46. Nick Kuipers), Tom Beugelsdijk (62. Thomas Meissner), Aaron Meijers (62. Thijmen Goppel), Danny Bakker (62. Sam Van Huffel), Lex Immers (62. Hennos Asmelash), Mats van Kins (62. Robin Polley), Sheraldo Becker (62. Nino Roffelsen), Delano Ladan (46. Dennis van der Heijden), Ludcinio Marengo