Datum plaatsing: 01-07-2017 18:00:00

Foto's en verslag: ADO wint oefenduel van Lugdunum

ADO Den Haag speelde zaterdagmiddag het eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen het Leidse Lugdunum.

ADO Den Haag speelde al eens eerder tegen Lugdunum. Dat was in 1944. Toen Lugdunum ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum een wedstrijd tegen A.D.O speelde. De wedstrijd eindigde in 3-4.

Lugdunum werd dit jaar kampioen van de derde klasse en promoveerde naar de Tweede klasse.

Bij ADO speelden er twee spelers mee die na verhuurd te zijn geweest weer terug bij ADO zijn: Ludcinio Marengo en Dennis van der Heijden.

Nieuwe aanwinst verdediger Nick Kuipers maakte zijn debuut in de basis van ADO Den Haag.

De Duitse Melvyn Lorenzen is momenteel op proef bij ADO Den Haag en speelde bijna de hele wedstrijd mee.

Van tevoren was al bekend dat keeper Joe van der Sar een helft mee zou spelen, aangezien Tim Coremans nog niet wedstrijdfit is en Setkus nog niet beschikbaar is.

De Leidse ploeg bood in de eerste helft moedig tegenstand en daardoor kwam ADO pas in de 21e minuut tot scoren. Het was Marengo die de openingstreffer maakte. Daar kwam nog een misser van de Leidse keeper aan te pas, maar in ieder geval stond de 0-1 voor ADO op het scorebord.

ADO Den Haag had wel een aantal kansen, met name Lorenzen wist een aantal keren het de Leidse keeper lastig te maken en ook Becker, die in het vuur van het spel vlak voor rust de keeper torpedeerde was nadrukkelijk aanwezig.

Na de rust kwam er, op Lorenzen na, een 'vers' elftal in het veld en werd het de nieuw in het veld gekomen keeper van Lugdunum echt lastig gemaakt.
De Haagse doelpunten volgden elkaar in hoog tempo op. Het begon met het doelpunt van Dennis van der Heijden: 0-2.
Lorenzen, Ladan (2x) en van Kins breidden de stand daarna uit tot 0-6.
Lugdunum deelde vlak voor tijd nog wel een plaagstootje uit. Oud prof Houssin Bessai die vroeger voor Sparta, Top Oss en Haarlem uitkwam, wist bijna nog de eretreffer te maken, maar de Haagse verdediging  wist het hoofd koel te houden. Daarna floot de Haagse scheidsrechter Dick Jol de wedstrijd af.

Woensdag 5 juli speelt ADO Den Haag de tweede wedstrijd in de oefenreeks. Dan is Scheveningen op sportpark Houtrust de tegenstander.

Opstelling ADO Den Haag:
Eerste helft: Zwinkels, David, Kuipers, Beugelsdijk, Meijers, Bakker, Becker, Van Huffel, Lorenzen, Marengo, Duplan
Tweede helft: Van der Sar, Asmelash, Guy Smith, Meissner, Haddachi, Goppel, Lorenzen (72. Reijneveld), Van Kins, Van der Heijden, Ladan, Amatkarijo