Datum plaatsing: 12-05-2017 22:51:00

Vrouwenvoetbal: foto's: ADO Den Haag wint van PSV

De ADO Den Haag vrouwen voetbalden vrijdagavond in eigen huis tegen de PSV vrouwen.

ADO Den Haag heeft in de drie wedstrijden van de playoffs voor het kampioenschap nog niet weten te winnen.Vanavond speelde het tegen de nummer 3 van de ranglijst PSV.
De achterstand op de nummers 1 en 2 van de ranglijst, Ajax en FC Twente valt inmiddels niet meer in te halen, maar bij winst komt de verdienstelijke derde plek in zicht.

ADO Den Haag had in het begin wat moeite om PSV, dat scherp begon, bij te houden en moest in de 20e minuut een tegendoelpunt van  Jeslynn Kuipers incasseren. Trainer Arend Regeer voerde al in de 35e minuut een dubbele wissel uit. Voor Sabine Kuilenberg en Sharona Tieleman kwamen Jessie van Leeuwen en Eline Koster in het veld. PSV kon het hoge tempo waarmee het aan de wedstrijd begon niet doorzetten en daardoor kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd. Op slag van rust maakte Martine van Erk voor ADO Den Haag de aansluitingstreffer: 1-1.

In het begin van de de tweede helft regende het grote kansen voor ADO Den Haag, maar keer op keer wisten de speelsters de kansen niet te verzilveren. Vijf a zes opgelegde kansen werden niet benut. Het leek wel op een kampioenschap kansen missen. In de 62e minuut was het dan toch raak. Uit een vrije trap op grote afstand maakte Jessie van Leeuwen met een lob een pracht van een doelpunt: 2-1.
Een paar mnuten later wisselde PSV trainer Nebosja Vuckovic keepster Angela Christ voor Annerens Tijm.
ADO Den Haag ging nog op jacht naar de 3-1, maar ondanks wederom veel kansen kwam het niet meer tot scoren.

Drie punten in de knip! ADO Den Haag staat nu samen met PSV op de derde plek. PSV heeft echter een beter doelsaldo dan de Haagse formatie.  Daar zal dus nog in de twee resterende wedstrijden aan moeten worden gewerkt door het team van Arend Regeer.