Datum plaatsing: 07-05-2017 16:21:00

Foto's en verslag: Ongeinspireerd ADO Den Haag ten onder tegen Heracles

ADO Den Haag heeft in Almelo een forse nederlaag geleden. De thuisploeg won met 4-0.

Afgelopen vrijdag moesten de Haagse spelers op scherp gezet worden door assistent trainer Dirk Heesen, toen hij tijdens de training met stemverheffing opmerkte dat de spelers niet constant geintjes moesten maken, maar dat er serieus aan de oefeningen moest worden deelgenomen.

Tijdens de wedstrijd vandaag tegen Heracles bleek dat de spelers met de gedachten elders waren. De Heraclieden waren heer en meester op hun eigen veld en ADO Den Haag vormde geen enkele bedreiging. En dat terwijl ADO, dankzij de goede resultaten de laatste maanden, bij winst nog een kleine kans op de play-offs voor Europees voetbal zou kunnen maken.

ADO Den Haag begon in ieder geval wel even goed aan de wedstrijd. El Khayati gaf een mooie voorzet op Becker waarna doelman Castro nog maar net kon voorkomen dat ADO Den Haag in de tweede minuut op voorsprong kwam. Vanaf de derde minuut nam Heracles echter de touwtjes stevig in handen. In de vijfde minuut zette Niemeijer zijn team op voorsprong en 7 minuten later verdubbelde hij de score voor Heracles. ADO kwam niet verder dan een afstandsschot van Bakker die net boven de lat belandde en een afstandsschot van Meijer. De doelman van Heracles werd het verder niet echt moeilijk gemaakt.

Na de rust kwam Randy Wolters het veld in ten koste van Edouard Duplan. ADO wist wat meer druk op de wedstrijd te zetten dan in de eerste helft, maar kon niet voorkomen dat Armenteros in de 71e minuut de 3-0 op het scorebord zette. Trainer Fons Groenendijk voerde daarna een dubbele wissel uit. Fernandez kwam voor El Khayati in het veld en Gorter voor Meissner.

Doordat er een langdurige blessurebehandeling voor Robert Zwinkels, de geblesseerd was geraakt aan zijn oog, nodig was en het publiek kort daarop alvast met shooters en fakkels een voorschot nam op het feestelijke afscheid van voorzitter Jan Smit dat na de wedstrijd zou plaatsvinden, kende scheidsrechter Gözübüyük maar liefst 8 minuten blessuretijd toe.
Het was overigens Jan Smit die de supporters tot 2 x  toe toesprak en verzocht  te stoppen met de te vroege festiviteiten omdat het een boete zou opleveren voor de club als de scheidsrechter  de wedstrijd voor een derde keer zou moeten laten stilleggen.
Daarna hielden de toeschouwers zich rustig en kon de wedstrijd weer hervat worden. In de lange blessuretijd maakte Bruns de ellende voor ADO nog groter: 4-0.

Heracles zette met  de winst een grote stap naar de playoffs voor Europees voetbal en ADO Den Haag is de hoop erop ontnomen.

Volgende week speelt ADO Den Haag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan speelt ADO thuis tegen Excelsior, dat vandaag thuis tegen Feyenoord met 3-0 won en ervoor zorgde dat Feyenoord vandaag (nog) geen kampioen is geworden.