Datum plaatsing: 21-04-2017 23:12:00

Vrouwenvoetbal: ADO Den Haag verliest nipt van Ajax

Vrijdagvond speelden de ADO Den Haag Vrouwen tegen het vrouwenteam van Ajax de eerste playoffs wedstrijd om het landskampioenschap.

Tijdens de eerste helft bleken de teams aan elkaar gewaagd en daardoor oogde het spel wat saai voor de ruim 500 toeschouwers in het Kyocera Stadion.
Pas na 25 minuten was er een scoringskans en wel voor ADO. Na een overtreding op Lindsey Keizersweerd werd ADO Den Haag een vrije trap op de rand van de 16 meter toegekend, Jessie van Leeuwen schoot echter over het doel van Ajax keepster Nieto. Vlak voor rust was er nog een kans voor Nadine Noordam, maar ook die kans bleef onbenut.

Na de rust kwam de tegenpartij beter in het spel. Dat resulteerde in een doelpunt van oud ADO Den Haag-speelster Marjolijn van den Bighelaar: 0-1. ADO Den Haag wist daarna kranig stand te houden en zorgde ervoor dat de score niet verder voor de Amsterdammers opliep.
De beste kans van de wedstrijd voor ADO was die van Lindsey Keizersweerd, die via een counter het halve veld over rende richting het Amsterdamse doel, maar ze verzuimde het af te maken door na te denken waardoor het tempo uit de aanval ging. De bal kwam nog wel terecht bij Victoria Pelova, maar de bal ging naast het doel. Daarna waren er geen echte doelkansen meer te noteren en zo eindigde wedstrijd in 0-1.
Jammer, want er had meer in gezeten voor ADO Den Haag!

Volgende week vrijdag spelen de ADO Den Haag vrouwen uit tegen FC Twente.