Datum plaatsing: 08-04-2017 23:31:00

Foto's en verslag: ADO bekroont Week van de Waarheid met zege op Groningen

In deze week moest het gebeuren. En het gebeurde. Drie wedstrijden en 9 punten zorgen ervoor dat ADO zich ineens drie punten boven de nacompetitiestreep ziet staan. Al werd het spannender dan nodig was: ADO Den Haag won met 4-3 van FC Groningen.

Alfons Groenendijk liet zijn elftal van woensdag begrijpelijkerwijs staan na de 1-2 overwinning woensdag tegen Willem II. Beugelsdijk begon daardoor weer op de bank en ook Gorter startte op de bank.

ADO Den Haag had het in het begin moeilijk. FC Groningen begon aanvallend en maakte zijn intenties duidelijk: winnen in Den Haag was de bedoeling. Dat zorgde voor een aantal gevaarlijke situaties in de eerste minuten. Uit een corner wist Memesic bijna te scoren, maar Ebuehi haalde de bal van de lijn.
Na een kwartier kantelde de wedstrijd. En ADO Den Haag zorgde voor een echte kanteling. In tien minuten wist ADO Den Haag maar liefst 3 x te scoren. Eerst scoorde Bakker knap de 1-0 na een ingestudeerde corner. Een paar minuten later kopte Duplan al bijna de 2-0 binnen, maar die bal werd knap gekeerd. Vlak daarna stuurde El Khayati Becker weg en die gaf de bal af op Duplan die net niet kon inschieten. Malone pakte de rebound op de zestien meter op en schoof de bal knap in de rechterhoek: 2-0. Vlak daarna maakte Havenaar het feest compleet door op een voorzet van Becker knap tegendraads in te koppen: 3-0.
Na 24 minuten was de wedstrijd dus wel gespeeld en kabbelde de eerste helft verder met veel balbezit maar weinig dreiging van FC Groningen.

De tweede helft was nog maar net begonnen en FC Groningen bleek niet geleerd te hebben van de felheid van ADO Den Haag. Uit een voorzet van Meijers was Memesic niet attent en kon Malone heel simpeltjes de 4-0 intikken.

Dan zou je zeggen dat het klaar is, maar ADO Den Haag is ADO Den Haag. Vlak daarna gaf scheidsrechter Manschot een onterechte penalty aan FC Groningen en die schoot hagenees Mimoun Mahi feilloos in: 4-1.
FC Groningen kwam twaalf minuten later wat gelukkig door een hard schot van Lindssen op 4-2 en toen begonnen ze bloed te ruiken.
ADO Den Haag kreeg het erg moeilijk en moest ver en diep terug. De onzekerheden die we het hele seizoen gezien hebben, kwamen terug en FC Groningen kreeg drie grote kansen op de aansluitingstreffer. Gelukkig speelde Zwinkels een prima wedstrijd en hadden we wat mazzel waardoor die treffer lang uitbleef.

Hij kwam uiteindelijk, maar wel te laat. In de 94e minuut scoorde Lindssen alsnog de 4-3 maar er was geen tijd over om nog een aanval op te zetten voor de 4-4. En dus haalde ADO Den Haag de overwinning binnen. Belangrijke punten, want we zijn er nog niet.

Volgende week speelt ADO Den Haag thuis tegen PSV en dat is een traditionele nederlaag - normaal gesproken-. Daarna volgen twee uitwedstrijden tegen Heracles en Sparta en eindigen we met Excelsior thuis. Grote kans dat die laatste wedstrijd dus nog wel eens heel belangrijk kan worden.
Maar nu: genieten. We hebben een topweek gehad en dat zorgt dat we eindelijk uit de directe gevarenzone zijn. Het gat is echter maar drie punten. Blijven vechten dus!