Datum plaatsing: 02-04-2017 18:19:00

Verslag en foto's: Roda JC gemakkelijke prooi voor ADO Den Haag

ADO Den Haag speelde zondagmiddag in het Kyocera Stadion een zeer belangrijke wedstrijd.

ADO moet punten pakken om uit de degradatiezone te ontsnappen. Zo ook tegenstander Roda JC die voor de wedstrijd met 1 punt verschil boven ADO Den Haag op de ranglijst stond.

Trainer Fons Groenendijk kon niet beschikken over de geschorste Beugelsdijk en daarom koos de trainer ervoor om Danny Bakker in de verdediging te zetten.
Ook op de aanvallende posities waren er wat wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijden. Ruben Schaken moest zijn basisplaats afstaan aan Sheraldo Becker en Mike Havenaar stond op de spitspositie ten koste van Fernandez.

Donny Gorter was zaterdag in de laatste training voor de wedstrijd geblesseerd geraakt en trainer Fons Groendijk liet El Khayati op zijn positie plaatsnemen. Dat Gorter op het wedstrijdformulier stond vermeld en voor de wedstrijd aan de warming up meedeed was een truc vertelde Groenendijk na de wedstrijd. Hij had na de blessure van Gorter zaterdag op de training al besloten dat El Khayati op zijn plek zou spelen.

Sheraldo Becker had voorafgaand aan de wedstrijd laten weten getergd te zijn en te willen knallen en dat maakte Becker in het zonovergoten stadion dan ook waar. Nog niet iedereen zat op zijn plek toen hij nog in de eerste minuut van de wedstrijd de voorsprong op het scorebord zette: 1-0.
Roda JC kon niet op tegen het aanvallende ADO Den Haag, speelde zwak en wist weinig te creëren.
ADO Den Haag kreeg na een handsbal van oud ADO Den Haag speler Christian Kum in de 16 meter een penalty mee van scheidsrechter Higler. De penalty werd goed benut door El Khayati en zo stond ADO Den Haag na een halfuur speeltijd comfortabel op 2-0 voor. Een stand die tot de rust werd gehandhaafd.

Tijdens de rust bleef een aantal Roda JC supporters gefrustreerd beneden staan, zodat het in het begin volle uitvak nog maar half gevuld was en miste daardoor het betere fase van het spel van hun club.
Een paar maal wist men voor het doel van Zwinkels te komen, maar de Haagse doelman was goed bij de les.
In de 62e minuut had keeper Van Leer de bal niet klemvast en sprong de bal terug in het veld en de bal stuiterde zowat voor de voeten van Havenaar die wel raad wist met deze kans. Hij tikte de bal alsnog achter Van Leer" 3-0. Toen  was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Even daarvoor nam  de Roda JC aanhang weer plaats in het uitvak, waar de sfeer er ook niet veel beter op werd toen Fernandez, die ondertussen ingevallen was voor Havenaar, een paar minuten voor tijd de 0-4 achter doelman Van Leer schoot.
De Haagse aanhang wreef zich al tevreden in de handen. Een score die men al lang niet meer op het scorebord in het Kyocera Stadion had gezien en men dacht ook nog eens de nul te hebben gehouden. Helaas:  dat laatste werd in de allerlaatste minuut teniet gedaan door El Makrini die voor Roda toch nog een beetje de eer redde: 4-1.

Maar de drie punten in de knip zijn er! En ADO Den Haag klimt een plaatsje naar boven op de ranglijst.
Woensdagavond wacht een uitwedstrijd tegen Willem II en zaterdag speelt ADO Den Haag weer thuis tegen FC Groningen. Elke wedstrijd is nog steeds heel belangrijk, want er zijn nog wel wat punten nodig om de nacompetitie te ontlopen.