Datum plaatsing: 19-03-2017 18:45:00

Foto's en verslag: ADO Den Haag ten onder tegen AZ

ADO Den Haag kreeg zondagmiddag een fikse pak slaag in de uitwedstrijd tegen AZ.

Trainer Fons Groenendijk kon niet beschikken over Tom Beugelsdijk, die twee wedstrijden geschorst is. Verder zijn Gervane Kastaneer en Kevin Jansen langdurig geblesseerd.

Doordat Wilfried Kanon weer speelgerechtigd was na 1 wedstrijd schorsing, kon hij weer in de verdediging plaatsnemen en kon Danny Bakker weer zijn normale plek op het middenveld innemen. Voor de geschorste Beugelsdijk stond nu Meissner in de verdediging.

AZ heeft sinds 12 februari niet weten te winnen en won dit seizoen tot op deze wedstrijd slechts drie maal thuis. Er was oud-ADO Den Haag trainer John van den Brom dus alles aan gelegen om weer drie punten te pakken.

Uiteraard had  ADO Den Haag nog veel meer een overwinning nodig om uit de degradatiezone op de ranglijst te ontsnappen.

Maar dat kwam niet tot uitdrukking op het veld. AZ had vanaf de eerste minuut de touwtjes stevig in handen en kwam al in de 7e minuut op voorsprong door een doelpunt van Dos Santos. Vijf minuten later wist Dos Santos weer de bal achter doelman Zwinkels te schieten en ADO Den Haag kon er zeer weinig tegenover stellen. De aanval van ADO Den Haag liep steeds over links van Aaron Meijers op Duplan en was zo voorspelbaar dat de verdedigers van AZ er geen enkel probleem mee hadden om de aanval onschadelijk te maken.
In de 34e minuut gooide Van Overeem met een fraai stiftje de wedstrijd in het slot: 3-0.

In de rust bleef Danny Bakker in de kleedkamer achter en zijn plaats werd in de tweede helft ingenomen door Tom Trybull.
AZ leunde met de 3-0 voorsprong wat achterover, maar ADO Den Haag profiteerde er niet van. Sterker nog, in de 60e minuut werd het 4-0 door een doelpunt van Friday.
De wedstrijd was niet spannend meer ook al creëerde ADO Den Haag een paar kansjes, en een grote kans die Guyon Fernandez had moeten benutten, maar als alles tegen zit, dan lukt ook niets meer.
ADO Den Haag trainer Groenendijk bracht later inde wedstrijd nog Randy Wolters in voor Schaken en El Khayati voor Malone, maar het mocht niet meer baten. De 4-0 bleef op het scorebord staan en werd dan ook de eindstand.

Een vreselijke domper voor alles wat een geel/groen hart heeft en stiekem toch nog op minstens een punt gehoopt had. Er wachten nog 7 wedstrijden om degradatie of de nacompetitie te ontlopen. Over twee weken speelt ADO Den Haag tegen Roda JC dat ook tegen degradatie vecht, een echt zes punten duel waarbij alle steun van het publiek hard nodig is.