Datum plaatsing: 06-03-2017 21:18:00

Beloftencompetitie: foto's: Cambuur Leeuwarden maatje te groot voor ADO

Maandagavond heeft ADO Den Haag in de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden met 0-3 het onderspit moeten delven.

De Friezen hadden een makkelijke avond vanavond tegen ADO Den Haag, ook al speelde het ruim een helft met één man meer door de rode kaart die Trevor David opliep net voor rust.

De wedstrijd was nog geen kwartier oud toen Cambuur al op voorsprong kwam. ADO wilde wel, maar kwam er bijna niet aan te pas.  In de 41e minuut kwam dan de rode kaart voor Trevor David wegens het neerhalen van een Cambuur speler. De rust werd met 0-1 ingegaan.

Sheraldo Becker bleef in de kleedkamer geblesseerd achter. Voor hem kwam Chovanie Amatkaryo in het veld. Ook Mohamed Haddachi werd gewisseld, Tyrone Owusu nam zijn plek in.

Cambuur profiteerde van de 1 man meer situatie. In de 47e kwam het op een 0-2 voorsprong  door een doelpunt van oud ADO Den Haag speler Xander Houtkoop. Twee minuten later wist Houtkoop weer de bal in het net te schieten.  ADO Den Haag wist er niets meer tegenover te stellen en de Friesen vonden het wel welletjes, waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uitging, met de 0-3 als eindstand voor de Friezen.

Opstelling ADO Den Haag: Rody de Boer, Trevor David, Hennos Asmelash, Levy Berends (75. Noah van Geenen), Mohamed Haddachi (Tyrone Owusu), Aschraf El Mahdiou, Sheraldo Becker (Chovanie Amatkaryo), Abdenasser El Khayati, Jerdy Schouten, Tom Trybull, Randy Wolters